Houten roomdivider zelf maken

Een houten roomdivider zelf maken of van een houten roomdivider een DIY project maken? Wanneer je op Google zoekt naar houten roomdivider zie je ons gelukkig als eerste maar ook links naar blogs met als titel: houten roomdivider zelf maken. In dit blog leggen we je uit hoe onze houten roomdividers worden geproduceerd en het verschil tussen een houten roomdivider die je zelf maakt.

Houten roomdivider zelf maken
Houten roomdivider zelf maken

Een original® houten roomdivider aanschaffen is best een uitgave, we begrijpen heel goed dat er mensen zijn die vanwege de kosten overwegen om een houten roomdivider zelf te gaan maken. Hieronder zetten we alle voor en nadelen voor je op een rij zodat je weloverwogen de keuze kan maken tussen zelf maken of het aanschaffen van een original® houten roomdivider.

HOUTEN ROOMDIVIDER ZELF MAKEN HOUT 

Alles begint bij de keuze van het materiaal wat je wilt gebruiken bij het zelf maken van een houten roomdivider. Online zie je dat de meeste DIY-roomdividers zijn opgebouwd uit (geschaafd) vurenhout, multiplex of MDF. Deze materialen zijn goedkoop in aanschaf en kunnen zeker mooi zijn maar halen het toch (net) niet bij de charme van massief eiken wat wij gebruiken (persoonlijke mening). Veel van de materialen die in de zelf maken projecten worden gebruikt zoals vurenhout, multiplex of MDF dienen later nog te worden geverfd of gespoten waardoor je warmte en charme van massief (eiken) hout mist. Rustiek eiken blank gelakt is bij ons veruit de favoriet. Al onze roomdividers zijn uitgevoerd in de beste A kwaliteit Europees massief gecertificeerd eiken.

Houten roomdivider zelf maken
Houten roomdivider zelf maken

HOUTEN ROOMDIVIDER ZELF MAKEN - DESIGN / ONTWERP

Wat mooi is en wat niet, is uiteraard heel persoonlijk. Wij hebben lang nagedacht over het precieze design van onze original® houten roomdivider en zijn na veel test ontwerpen tot de conclusie gekomen dat de mooie smalle, sierlijke verticale houten latten echt het mooist zijn. Veel van de zelf maken ontwerpen die je online ziet zijn toch wat meer grof uitgevoerd, latten die een stuk groter, dikker of zelfs vierkant zijn. Nogmaals persoonlijk maar deze zelf maken room dividers hebben een hele andere uitstraling en missen het subtiele en minimalistische wat ze juist zo mooi en geliefd maken.

Houten roomdivider zelf maken

HOUTEN ROOMDIVIDER ZELF MAKEN - PRODUCTIEPROCES

Welk zelf maken ontwerp je ook ziet, het zal altijd een bepaalde handigheid vergen om alles echt goed op te meten zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Ook bij het latere monteren zal een zekere vorm van handigheid nodig zijn. Dit is ons Original® houten roomdivider proces in simpele stappen uitgelegd zodat je je een beeld kunt vormen van alle handelingen binnen het productieproces:

 • Ruwe plankdelen inkoop
 • Plankdelen 
  - Op maat zagen
  - Schaven
  - Schuren
  - Kantjes breken (voorkomen van scherpe hoeken)
  - Elke latje heeft zowel aan de onderzijde als aan de bovenzijde 2 boorgaatjes 2 x een handeling per latje. In totaal bijna 100 latjes per roomdivider
 • In elk boorgaatje (4 in totaal per latje) een deuveltje plaatsen voor een optimale verbinding met de 4 horizontale delen. Deze zorgen voor een goede verbinding en de stijfheid van de gehele constructie. 
 •  Alle bijna 100 latjes verbinden met de verticale delen 
 •  Klemmen met lijmtangen  
 •  Spuiten in de gewenste kleur of transparante lak

Je kan je voorstellen dat al het bovenstaande bij elkaar een hoop verschillende handelingen zijn, die ondanks dat een deel machinaal kan, een hoop tijd kosten voor een handig en gespecialiseerd persoon. Ook het mooi en gelijk spuiten van een original® houten roomdivider in een naturelle lak of een kleur naar wens is echt vakwerk waarvoor je moet beschikken over de juiste apparatuur.

Houten roomdivider zelf maken
Houten roomdivider zelf maken

Houten roomdivider zelf maken - Houtprijs

Wanneer je de media volgt kan het je niet zijn ontgaan dat de prijzen van materialen binnen de bouw en interieurbranche enorm zijn gestegen en fluctueren. Helaas merken wij dit ook maar vanwege onze mogelijkheden om groot in te kopen hoeven wij dit niet direct door te rekenen aan de klant. Houd er dus rekening mee wanneer je zelf een roomdivider gaat maken dat de prijs van A-kwaliteit hout duur is en kan wisselen. 

Houten roomdivider zelf maken of een original® houten roomdivider aanschaffen? De conclusie is, dat het zeker mogelijk is om voor een enigszins handig iemand een houten roomdivider zelf te maken. De vragen die je jezelf dient te stellen zijn: kan ik dit? heb ik hier tijd voor? ga ik voor een doordacht design wat echt mooi is, ambachtelijk gemaakt is in Nederland en 100% veilig en stevig is qua constructie? Past het binnen je mogelijkheden kies dan voor original® houten roomdivider en gun jezelf een mooi en duurzaam interieur item waardoor je interieur een stijlvolle en rustige uitstraling krijgt. 

Contact

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden met onze houten roomdividers? Neem een kijkje op onze site of neem vrijblijvend contact met ons op via hello@houtenroomdivider.nl | 076-3031421.  Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw unieke maatwerk houten roomdivider, (bijna) alles is mogelijk!