De meest gestelde vraag aan ons is: hoe wordt een houten roomdivider bevestigd? Op deze pagina gaan we hier speciaal wat dieper op in zodat alles met betrekking tot het monteren van een roomdivider helemaal duidelijk voor je is.

De ervaring leert dat onze klanten het niet prettig vinden om te boren in plafonds en of in vloeren voor de bevestiging van de roomdivider. Wanneer je bijvoorbeeld een vloerverwarming hebt onder een gietvloer, PVC-vloer of zelfs onder een houten vloer, weet je vaak niet precies waar de leidingen liggen en is het zeker niet aan te bevelen om ‘’zomaar” in de vloer te gaan boren. Ook is het niet prettig, wanneer je de roomdivider ooit wilt verplaatsen of je gaat verhuizen, er allemaal gaatjes in de mooie houten vloer of in het plafond zitten.

Om deze reden hebben wij ervoor gekozen te werken met stelvoetjes. Zowel aan de onderkant als aan de bovenkant zitten 2 stelvoetjes waarmee je de roomdivider als het ware “klemt” tussen de vloer en het plafond.

Deze stelvoetjes kan je handmatig uitdraaien of indraaien tot de gewenste hoogte en zet je vervolgens vast met een steeksleutel. De roomdivider staat dan super stevig geklemd tussen plafond en vloer. Op deze manier hoef je dus niet te boren in plafond of vloer en kan je desgewenst de roomdivider ook weer eenvoudig verplaatsen.

Een ander voordeel van het werken met stelvoetjes, is dat je altijd een marge hebt met betrekking tot de precieze hoogte van vloer tot plafond. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een vloer iets schuin afloopt of dat je ervoor kiest een nieuwe vloer te plaatsen die iets hoger is dan de oude. Door de stelvoetjes los je direct al deze problemen eenvoudig op. Het kan ook voorkomen dat je tijdens het inmeten net een paar millimeter gemist hebt, door de ingebouwde marge is dit ook geen probleem.

Sommige klanten geven aan dat ze de stelvoetjes niet mooi vinden en zo min mogelijk in het zicht willen hebben. Wij zijn het daarmee eens, vanuit esthetisch oogpunt is het mooier wanneer je de stelvoetjes zo min mogelijk ziet. Om deze reden vragen wij altijd de ruimte tussen het plafond en de vloer zo nauwkeurig mogelijk op te meten. Wij maken de roomdivider vervolgens zo goed mogelijk op maat zodat deze perfect past. Er bestaat ook een mogelijkheid te kiezen voor witte stelvoetjes.

Levering & montage
Wij hebben er bewust voor gekozen al onze roomdividers zowel te bezorgen als te monteren bij onze klanten. De levering en montage doen wij samen met onze partner JP HAARLEM. Zij zijn dé specialist in Nederland en België op het gebied van bezorgen, plaatsen en monteren van (exclusieve) interieur items. De bezorgers zijn altijd met zijn tweeën en zorgen dat elke roomdivider perfect waterpas bij de klant wordt gemonteerd. Voor vragen hierover kan je ons altijd even bellen of mailen.