Kijkje achter de schermen

Houten roomdivider blog

Het heeft een tijd gekost van tekenen, schuren, schaven en plannen maar met gepaste trots presenteren wij ons nieuwe bedrijf aan je: houten roomdivider.nl

In dit blog nemen we je mee voor een kijkje achter de schermen en leggen we je alles uit over houten roomdividers. Hopelijk ben jij na het lezen van dit blog net zo enthousiast over onze handgemaakte houten roomdividers als wij. 

We beginnen even bij het begin, voor wanneer je nog niet precies weet wat een houten roomdivider nou eigenlijk is. 

Houten roomdivider blog

Wat is een houten roomdivider?

Er is niet een eenduidige definitie te geven van een (houten)roomdivider. De duidelijkste definitie die wij kunnen bedenken is een meubelstuk waarmee je een ruimte kunt opdelen of verdelen. Je zou ook kunnen zeggen dat je met een (houten)roomdivider een ruimte kunt creëren binnen een ruimte zelf.

Tegenwoordig zie je roomdividers in allerlei soorten en maten, als meubelstuk maar ook bijvoorbeeld roomdividers die in de vorm van een haard/doorkijkhaard zijn toegepast. Ook verschillende soorten kasten kan je toepassen als houten roomdivider. Een mooie boekenkast, kledingkast of open vakkenkast kan perfect dienen om een ruimte te verdelen. 

In veel Oosterse culturen is het toepassen van kamerschermen als houten roomdivider al eeuwenlang heel gebruikelijk. Waarschijnlijk ken je wel de kamerschermen uit Japan met rijstpapier in de vakken of de rijk gedecoreerde schermen uit Indonesië. Ook in het westen bestaat een lange traditie in het gebruik van kamerschermen als houten roomdivider. Google maar eens op antiek kamerscherm en je ziet duizenden afbeeldingen. 

Zijn houten roomdividers dus een trend of eigenlijk nooit weggeweest? Het is aan jou zelf om dit te beoordelen. Houten roomdividers kunnen een pure functionele functie hebben maar ook esthetisch goed passen in je woning en een echte eyecatcher zijn. Niet alleen functioneel dus maar zeker ook mooi. (Uiteraard vinden wij die van ons het allermooist:-).

Houten roomdivider blog

Hoe kan ik een houten roomdivider in mijn woning toepassen?

De mogelijkheden om een houten roomdivider toe te passen in je interieur of in een zakelijk project zijn bijna eindeloos. Op onze site zie je in het Lookbook / inspiratie een hele serie projecten waarin een houten roomdivider is geplaatst.

In eigenlijk elke ruimte van een woning kan je een houten roomdivider plaatsen (behalve op een klein toilet :-)). In een woonkamer is het perfect om bijvoorbeeld het zitgedeelte nog gezelliger te maken, echt een aparte, gezellige en knusse plek te creëren. Hetzelfde geldt voor een eetkamer of deel van de woonkamer waar de eettafel staat. Veel mensen die thuiswerken doen dit vaak het liefst aan de eettafel, met een houten roomdivider creëer je dan net een stukje privacy wat thuiswerken aangenamer maakt. Op de inspiratiefoto’s zie je een aantal voorbeelden van (leef)keukens waar een kook of keukeneiland door een houten roomdivider nog meer een centrale wordt in de woning. 

Het maakt eigenlijk niet uit of je klein woont of juist heel groot. Een houten roomdivider is in elk type woning toepasbaar. Ook in een badkamer of een slaapkamer kan je perfect een houten roomdivider toepassen. Ben je bevoorrecht met een badkamer die gekoppeld is aan je slaapkamer? Een houten roomdivider is de perfecte manier om de beide ruimtes te verdelen. Je ziet dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Houten roomdivider blog

Hoe kan ik een houten roomdivider in een zakelijk project toepassen?

Zakelijke projecten hebben we voor het gemak even opgedeeld in 4 rubrieken: 

Hospitality - waar gasten worden ontvangen 

Business - kantooromgevingen    

Zorg - bijvoorbeeld fysiotherapie praktijken, tandartsen enz 

Retail - winkels Ook hier zijn de mogelijkheden om een houten roomdivider te plaatsen weer eindeloos. 

We krijgen veel vragen binnen van kantoren waar werknemers meer privacy verkrijgen door een houten roomdivider. Ook bijvoorbeeld vanuit de kapperswereld komen aanvragen. Wanneer je ondernemer bent, kan je voor jezelf bepalen of een houten roomdivider ook voor jouw bedrijf praktisch is. Voordelen zijn meer privacy voor werknemers en klanten en meer geconcentreerd kunnen werken. Ook voor de zakelijke markt geldt dat een houten roomdivider niet alleen praktisch is, maar ook een aanvulling op je interieur(ontwerp). Niet voor niets gebruiken steeds meer architecten, interieurarchitecten en interieurontwerpers houten roomdividers in hun ontwerpen. 

Houten roomdivider blog

Welke verschillende houten roomdividers kunnen jullie leveren?

Onze standaard houten roomdivider is blank gelakt. We leveren deze in een breedtemaat van 100cm en een hoogtemaat afhankelijk van de woning. De hoogtemaat kan je zelf bepalen aangezien de hoogte van een plafond niet in iedere woning gelijk is. Elke houten roomdivider is maatwerk volgens de wensen van de klant. 

Zwarte houten roomdivider | witte houten roomdivider

Vanwege de vele vragen hebben we sinds kort ook 2 kleuren toegevoegd aan ons assortiment van houten roomdividers, namelijk zwart en wit. Vooral naar de zwarte houten roomdivider is veel vraag.

Houten roomdivider custom projecten

Wij houden van uitdagingen en staan altijd open voor iets nieuws. Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van een railsysteem waarmee je meerdere houten roomdividers naast elkaar kunt toepassen. Op deze manier creëer je een geheel eigen een uniek wandsysteem wat open en dicht kan. Zoals gezegd kan alles en staan wij open voor elke uitdaging.

Contact

Best een hoop informatie over houten roomdividers. Hopelijk heb je wat gehad aan deze informatie achter de schermen. Enthousiast geworden en wil je ook een houten roomdivider voor in jouw woning of op de zaak? Alle informatie over bestellen vind je op de site. Je kan ons ook altijd bellen/mailen voor meer informatie of om een afspraak te plannen.