10 x roomdivider inspiratie

10 x roomdivider inspiratie

Onze roomdividers zijn steeds populairder en zie je nu steeds vaker terug in woningen, winkels, kantoorpanden etc. Een houten roomdivider is niet alleen een praktisch product maar ook een echte eye-catcher in je interieur, een unieke op maat gemaakte en massief houten scheidingswand voor in je woning of bijvoorbeeld in een zakelijk project. Een roomdivider is op veel verschillende manieren toe te passen en wellicht zelfs op manieren waar je niet eens aan hebt gedacht. Aan de hand van 10 inspiratie projecten in dit blog laten zien hoe en in welke ruimtes je een roomdivider kunt toepassen. Hopelijk hebben we je na het lezen van dit inspiratie blog op nieuwe ideeën gebracht en ben jij net zo enthousiast als wij over dit mooie custom made product van massief eiken. 


10 x roomdivider inspiratie projecten:

  • Roomdivider inspiratie woonwinkel LAB.138
  • Roomdivider inspiratie showroom Het Badhuys
  • Roomdivider inspiratie kantoor MoreFloors
  • Roomdivider inspiratie kantoorpand Boom
  • Roomdivider inspiratie woonkamer 
  • Roomdivider inspiratie jaren 30 huis
  • Roomdivider inspiratie keuken
  • Roomdivider inspiratie woonboerderij
  • Roomdivider inspiratie zithoek
  • Roomdivider inspiratie inloopkast


1. Roomdivider inspiratie woonwinkel LAB.138

10 x roomdivider inspiratie

Door het toepassen van een roomdivider in een woonwinkel kun je verschillende zones creëren. Woonwinkel Lab.138 is hier een heel mooi voorbeeld van. Deze woonwinkel is opgedeeld in verschillende grote ruimtes zoals een living en keuken. Om deze zones te verdelen in twee ‘aparte’ ruimtes hebben we een roomdivider geplaatst. Door het plaatsen van de roomdivider zijn de twee verschillende ruimtes echt meer aparte delen van de winkel geworden met een eigen sfeer en uitstraling.   

10 x roomdivider inspiratie
10 x roomdivider inspiratie

Doordat de roomdivider is voorzien van stelvoetjes is de roomdivider heel makkelijk te verplaatsen. Met de verplaatsbare roomdivider/scheidingswand kan je heel makkelijk de inrichting van je winkel aanpassen. Hierdoor geef je je winkel telkens weer een andere look/uitstraling en kan je je klant geregeld verrassen met nieuwe inspiratie en ideeën op interieurgebied. 

10 x roomdivider inspiratie

Het massieve eikenhout en minimalistische design van de roomdivider past heel goed bij het thema van de winkel (op dit moment), een Marokkaanse en Ibiza sfeer waarin natuurlijke materialen en zachte tinten de boventoon voeren. 

10 x roomdivider inspiratie
10 x roomdivider inspiratie

De eigenaresse - Evelien Olifiers - van deze woonwinkel is tevens styliste en een heel creatief persoon op het gebied van interieurstyling. Zij gebruikt de roomdivider onder andere om accessoires te presenteren. Denk bijvoorbeeld aan mooie fotolijsten, spiegels en lampen die je aan de roomdivider kunt hangen of bevestigen. De roomdivider kan je in een woonwinkel op meerdere manier toepassen. 

Dit project is gefotografeerd door Prachtt.

2. Roomdivider inspiratie showroom Het Badhuys

Net als in een woonwinkel wil je in je showroom zo veel mogelijk maar wel op een overzichtelijke manier je producten presenteren aan de klant. Een showroom is vaak een grote open ruimte waarin het belangrijk is je product zo neer te zetten dat je de klant ook echt laat zien wat de mogelijkheden en verschillende opties zijn. Met een roomdivider creëer je heel makkelijk verschillende delen en aparte hoekjes in een grote ruimte waarin je je producten overzichtelijk kunt presenteren. 

10x roomdivider inspiratie

In de showroom van Het Badhuys hebben we een roomdivider mogen plaatsen. Door middel van de roomdivider zijn aparte delen gecreëerd binnen de showroom. Op deze manier worden er verschillende badkameropstellingen gepresenteerd aan de klant. 

10x roomdivider inspiratie
10x roomdivider inspiratie

Daarnaast laten ze met de roomdivider zien dat je ook in je badkamer verschillende ruimtes kunt creëren. Beschik je over een ruime badkamer en mis je daardoor een stukje privacy? Door het plaatsen van een roomdivider creëer je heel makkelijk een stukje privacy waar je maar wilt zonder in te leveren op de voordelen van een open ruimte. Plaats de roomdivider bijvoorbeeld naast je bad om tijdens het badderen direct een extra stukje intimiteit te creëren.

10x roomdivider inspiratie
10x roomdivider inspiratie

De roomdivider is geschikt voor licht sanitaire ruimtes en daardoor ook geschikt voor je badkamer. Het hout van de roomdivider geeft je badkamer daarnaast een natuurlijke en warme uitstraling. De open structuur van de roomdivider zorgt ervoor dat je badkamer ruimtelijk blijft ogen.

Dit project is gefotografeerd door Prachtt.

3. Roomdivider inspiratie kantoor MoreFloors

In de showroom van Morefloors kan je terecht voor alle denkbare soorten vloeren. Op afspraak krijg je een compleet advies voor je nieuwe of bestaande vloer. In de showroom bevindt zich ook het kantoor voor de werknemers, de showroom en het kantoor lopen in elkaar over.  

Omdat kantoor en showroom nu één ruimte zijn hebben we een roomdivider geplaatst om een duidelijke afscheiding te creëren. Door het plaatsen van de roomdivider zijn het kantoor en de showroom van nu van elkaar gescheiden. Het kantoor is nu een eigen ruimte. Daarnaast biedt de scheiding van de roomdivider optimale privacy wanneer je aan je bureau werkt maar blijf je wel in contact met de showroom zelf. Is een collega met een klant in gesprek kan jij in alle rust je werk afmaken door je te verschuilen achter de roomdivider. Komt er ondertussen een klant binnen zie jij in een oogopslag de klant om deze te verwelkomen.     

10x roomdivider inspiratie

De roomdivider heeft een open karakter waardoor je het kantoor niet geheel afsluit. Je behoudt het contact met de klant maar de werknemers ervaren op deze manier veel meer privacy en voelen zich daardoor prettiger op hun werkplek. Ze zitten niet meer recht in de kijk waardoor ze het gevoel kregen dat de klant altijd over hun schouders mee kon kijken.

10x roomdivider inspiratie
10x roomdivider inspiratie

De roomdivider is voor MoreFloors een snelle oplossing voor een verbeterde situatie welke esthetisch ook ontzettend mooi is uitgepakt. Voor het plaatsen van de roomdivider is geen bouwbedrijf nodig en de roomdivider is daarnaast makkelijk te verplaatsen. Morefloors heeft gekozen voor een zwarte roomdivider die maar liefst 3 meter hoog is en 2 meter breed. Vanwege deze grote breedte zijn er 2 roomdividers aan elkaar gekoppeld door middel van koppelstukken. 

10x roomdivider inspiratie

Dit project is gefotografeerd door Prachtt.  

4. Roomdivider inspiratie kantoorpand BOOM

Bij Boom Strategie waren een aantal aspecten van belang bij het inrichten van hun kantoorpand. Open ruimtes, flexplekken en vooral een open karakter voor het onderlinge contact met collega’s. Zij hebben er daarom voor gekozen om meerdere roomdividers toe te passen als scheidingswanden tussen de werkplekken. 

10x roomdivider inspiratie


Tussen elke 2 roomdividers zijn 2 flex werkplekken gecreëerd waar de werknemers de nodige rust en privacy kunnen vinden. Een belangrijk aspect bij het creëren van deze werkplekken was het behoud van de openheid, de collega’s moeten elkaar makkelijk kunnen blijven bereiken. Door het open karakter van de roomdivider behouden de collega’s het onderlinge contact met elkaar doordat je elkaar nog steeds ziet maar creëer je wel de nodige privacy en rust. 

10x roomdivider inspiratie
10x roomdivider inspiratie

Door de grote raampartijen is de ruimte voorzien van veel licht. Er is daarom bewust voor de roomdividers met hun open karakter gekozen in plaats van massieve dichte schotten welke het daglicht tegenhouden. De werkplekken worden op deze manier geen donkere hokken maar blijven een mooi lichtinval behouden.  

10x roomdivider inspiratie

Omdat de ruimte waarin de roomdividers zijn geplaatst voorzien is van veel lichte meubels zoals een wit bureau is er bewust gekozen voor de blank gelakte roomdivider. De mooie natuurlijke lichte eiken houtkleur van de roomdivider geeft de ruimte een fijne lichte maar vooral warme uitstraling. Daarnaast is er veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen waarbij de eiken blank gelakte roomdivider heel mooi aansluit.

Dit project is gefotografeerd door Prachtt.

5. Roomdivider inspiratie woonkamer

In een woonkamer kan de roomdivider op veel verschillende manieren toepassen. Je kan met een roomdivider de zithoek, eethoek en open keuken van elkaar scheiden, een grote ruimte breken, de ruimte meer verdelen in verschillende functionele ruimtes zonder een vaste muur te hoeven bouwen of om meer sfeer toe te voegen aan je interieur.

10x roomdivider inspiratie

In deze woonkamer is de roomdivider toegepast om de grote ruime woonkamer te breken en om meer warmte en sfeer te creëren. De keuken en het zitgedeelte zijn in dit huis al van elkaar gescheiden en bevinden zich beide in aparte ruimtes. Doordat de keuken en het eetgedeelte zich al in een andere ruimte bevindt is de woonkamer een grote open ruimte waarin veel meubels staan met een zelfde functionaliteit.

10x roomdivider inspiratie
10x roomdivider inspiratie

De zithoek wordt door de roomdivider verdeeld in 2 aparte delen maar eigenlijk ontstaan er nu zelfs 3 fijne eigen plekjes in deze woonkamer. Een relax hoekje met bank, een rust hoekje met 2 fauteuils en daarnaast een hoekje welke vaak wordt gebruikt door de kids om neer te ploffen op de sofa. De ruimte wordt nog steeds optimaal benut maar door het opdelen van deze grote open ruimte ontstaat veel meer sfeer. Daarnaast wordt de functionaliteit van de meubels nu ook veel beter in gebruik genomen zonder last te hebben van elkaar.

10x roomdivider inspiratie

Wanneer je kiest voor een roomdivider in een woonkamer is het van belang dat je ruimtelijkheid en openheid behoudt. Kies dus niet voor een té brede roomdivider en kies voor een roomdivider met een open structuur. Materiaalkeuze is hierin ook van belang. Het hout van onze eiken houten roomdivider voegt sfeer en warmte toe in je interieur en past bij eigenlijk elke kleur in een woonkamer. De roomdivider in je woonkamer wordt op deze manier een echte eyecatcher in je interieur! Eigenlijk maar een kleine aanpassing maar het geeft je interieur een hele nieuwe look.

Dit project is gefotografeerd door Prachtt.

6. Roomdivider inspiratie keuken 

Of jouw keuken nu klein of juist groot is, je een wand keuken, hoekvorm keuken, L-vorm keuken, U-vorm keuken of een kookeiland hebt; een roomdivider kan in elk soort keukenopstelling worden geplaatst.

Deze keuken heeft een groot kookeiland in het midden van de keuken. Tegen het kookeiland hebben we een roomdivider geplaatst om een mooie open afscheiding te creëren tussen het eetgedeelte en kookgedeelte. De ruimte blijft door de roomdivider een geheel maar je creëert door het toepassen van de roomdivider een gezellige knusse eethoek.

10x roomdivider inspiratie

Naast de extra sfeer en knusheid welke is toegepast met de roomdivider, zorgt de roomdivider er ook voor dat de bewoners de kinderen tijdens het koken in het oog kunnen houden. Door het plaatsen van de roomdivider is er een speelhoekje gecreëerd maar zorgt de roomdivider ook voor een extra stukje bescherming van het fornuis. 

10x roomdivider inspiratie

Mooi detail, de roomdivider is exact dezelfde breedtemaat als het kookeiland. Op deze manier vormen het eiland en de roomdivider één mooi strak geheel. Alsof de roomdivider altijd al onderdeel is geweest van de keuken.

10x roomdivider inspiratie
10x roomdivider inspiratie

Dit project is gefotografeerd door Prachtt.

7. Roomdivider inspiratie zithoek

In een woonkamer is de zithoek voor veel mensen het belangrijkste gedeelte in huis. Bij een L-vormige woonkamer kan het soms een uitdaging zijn een fijn eigen maar toch sfeervol plekje te creëren van de zithoek, zo ook in deze L-vormige woonkamer.

10x roomdivider inspiratie

Deze L-vormige woonkamer is voorzien van een open keuken, het eetgedeelte en de zithoek. Om de zithoek echt te scheiden van de open keuken en het eetgedeelte is de roomdivider precies op de hoek van de L geplaatst. De roomdivider scheidt op deze manier het grootste- en kleinste gedeelte van de L-vorm waardoor er nu 2 aparte ruimtes ontstaan. De doorgang naar de zithoek wordt door de roomdivider iets verkleind waardoor de zithoek nu echt een eigen fijne knusse plek is geworden.  De roomdivider scheid op deze manier de open keuken en eetkamer op een luchtige en minimale manier van de zithoek.

10x roomdivider inspiratie
10x roomdivider inspiratie

Om ervoor te zorgen dat de zithoek in dit huis geen donker ‘hol’ wordt is bewust gekozen voor het design van onze roomdivider. In veel gevallen kan een roomdivider flink wat daglicht tegenhouden. Wij hebben daarom goed nagedacht over het design van onze roomdivider. Tussen elk latje zit een tussenruimte van 1,7 cm wat de roomdivider een open structuur geeft. Het licht, zowel daglicht als licht van lampen, valt hierdoor heel mooi door de tussenruimtes van de latjes van de roomdivider. Er ontstaat hierdoor een hele fijne warme sfeer in je zithoek.

10x roomdivider inspiratie

Dit project is gefotografeerd door Prachtt.

8. Roomdivider inspiratie jaren 30 huis

Verhuizen of verbouwen was een vraagstuk voor de mensen van dit leuke jaren 30 huis. Er is uiteindelijk besloten te gaan verbouwen waarbij de typerende elementen van een jaren 30 woning zoals glas in lood ramen en de erker zijn behouden

10x roomdivider inspiratie

Voor de verbouwing werd het zitgedeelte gescheiden van de rest van de woonkamer door ensuite deuren. De afscheiding van zitgedeelte en eetgedeelte vonden de bewoners een fijn elementen in huis maar de grofheid van de ensuite deuren maakte het zitgedeelte erg klein. Er is daarom gekozen voor een fijnere en minimalistische afscheiding, een roomdivider.

De roomdivider zorgt voor een mooie afscheiding en brengt daarnaast sfeer in huis. Door voor een open roomdivider te kiezen behoudt je het ruimtelijk gevoel maar creëer je toch twee aparte delen. De zithoek en eethoek zijn door het toepassen van de roomdivider echt twee eigen ruimtes geworden binnen de woonkamer.

10x roomdivider inspiratie
10x roomdivider inspiratie

De houten roomdivider is heel mooi te combineren met de houten visgraat vloer, houten meubels en andere houten elementen welke zijn toegepast in dit huis. De combinatie van de houten roomdivider en andere houten materialen geven de woning een warme sfeer en uitstraling en zorgen voor een mooi samenhangend geheel.

10x roomdivider inspiratie

De roomdivider maakt de ruimtes niet alleen gezellig maar hij straalt ook vakmanschap uit en is een tijdloze scheiding die goed aansluit op elk interieur. De houten roomdivider is praktisch, geeft de ruimte een “finishing touch” en is een exclusieve eyecatcher in je interieur zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Dit project is gefotografeerd door Prachtt.

9. Roomdivider inspiratie inloopkast

Dit is het mooiste project wat we tot nu toe hebben gedaan! Een slaapkamer met inloopkast, tegenwoordig een veel voorkomend onderdeel binnen een huis. Een open inloopkast kan soms een rommelige uitstraling geven. Bij een gesloten inloopkast is het van belang na te denken over de draairichting van de deuren of juist te kiezen voor schuifdeuren. 


Dit project in Antwerpen hebben we in samenwerking gerealiseerd met Ronny Kok Interieur. Door het het toepassen van een aantal roomdividers, is een hele gave inloopkast gecreëerd.

10x roomdivider inspiratie

Er is gekozen voor een inloopkast met schuifdeuren gemaakt van roomdividers. Voor deze kast met schuifdeuren zijn 4 roomdividers gebruikt. De 4 roomdividers zijn aan de boven en onderkant voorzien van een rail waardoor de roomdivider deuren afzonderlijk van elkaar open en dicht geschoven kunnen worden. Wanneer je de 4 roomdivider deuren volledig sluit heb je een hele mooie houten wand. Door het design van de roomdivider deuren krijg je een speels effect en geen dichte gesloten zwaar ogende wand.

10x roomdivider inspiratie

Om een mooi geheel te vormen van het totaalplaatje van de inloopkast zijn er naast de roomdividers in de vorm van een kastenwand ook op een andere manier 3 roomdividers toegepast. De deur van de slaapkamer is ogebouwd uit 3 roomdividers met een taatsdeur die tussen 2 lijsten is geplaatst. Voor deze 2 lijsten zijn ook 2 roomdividers gebruikt zodat het samen een mooi geheel vormt.

10x roomdivider inspiratie

Dit project is gefotografeerd door Soul van Schaik.

10. Roomdivider inspiratie woonboerderij

In deze bijzonder stijlvol gerenoveerde woonboerderij hebben we 2 roomdividers mogen plaatsen. Een mooi project waarin we je op 2 manieren van roomdivider inspiratie voorzien.

De boerderij-indeling op de begane grond is opgebouwd uit meerdere grote ruimtes waar we door middel van het plaatsen van de roomdividers meer eigen ruimtes van hebben gemaakt.

10x roomdivider inspiratie

In de grote open leef keuken is een roomdivider geplaatst tegen het kookeiland. Op deze manier is de ruimte op een informele manier opgedeeld in 2 ruimtes welke nog steeds met elkaar in verbinding staan. De eetkamer is nu meer een eigen plek waar je lekker kunt borrelen en dineren. De voornaamste reden voor het plaatsen van de roomdivider in de keuken is omdat de bewoners geregeld thuiswerken aan de eettafel. Door de grote raampartijen in de keuken is het een hele fijne plek met veel licht en uitzicht op de tuin waar de bewoners graag zitten.

10x roomdivider inspiratie
10x roomdivider inspiratie

De 2e roomdivider is geplaatst in de woonkamer welke is voorzien van 2 zitgedeeltes. Door het plaatsen van de roomdivider in de opening van de ene naar de andere ruimte zijn het 2 aparte zitgedeeltes geworden. Een zitgedeelte waar je lekker tot rust kan komen en daarnaast een plek waar de jongste telg zijn speeldomein heeft gecreëerd. Het andere zitgedeelte wordt benut om lekker weg te zakken in de bank voor een goede film of serie.

10x roomdivider inspiratie

De roomdividers zorgen in beide gevallen voor het breken van de grote ruimtes en zorgen voor nog meer sfeer in huis. De eiken houten roomdividers sluiten perfect aan bij de houten details van de keuken, de houten eettafel en de visgraatvloer in de woonkamer. Het is alsof de roomdividers altijd al in de ruimte hebben gestaan. 


Dit project is gefotografeerd door Prachtt.

Contact

Zoals je in dit inspiratie blog hebt gelezen zijn de mogelijkheden voor het toepassen van een roomdivider in je eigen woning of zakelijk project eindeloos. 

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op onze site of neem vrijblijvend contact met ons op via hello@houtenroomdivider.nl | 076-3031421

Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw unieke maatwerk houten roomdivider, (bijna) alles is mogelijk!