Roomdivider winkel

Lab.138 is een woonwinkel in Breda waar je terecht kunt voor interieuradvies, woonaccessoires, workshops en leuke cadeaus. De winkel staat vol met zowel kleine als grote meubelen en daarnaast heel veel accessoires waarin de mix van natuurlijke materialen en strakke items de key zijn. Onze eiken houten roomdivider komt dan ook prachtig tot zijn recht in deze winkel.

Evelien Olifiers is naast de eigenaresse van (woon) winkel Lab.138 interieurstylist. Ze is continue bezig hoe ze haar winkel op een praktische, overzichtelijke en inspirerende manier kan indelen. In de grootste ruimte van haar winkel wilde ze meer een onderscheid maken tussen de keuken en living. Doordat ze continu op zoek is naar de nieuwste trends op het gebied van interieur en inrichting is de roomdivider haar niet ontgaan. Het open karakter van de roomdivider, het eikenhout en het feit dat de roomdivider te verplaatsen is zijn de belangrijkste factoren waardoor ze gekozen heeft voor onze houten roomdivider.

Indeling winkel

De indeling van de winkel is een soort trechter. Wanneer je binnenkomt in de winkel loop je eerst door een iets smaller deel welke uitloopt op een grote open ruimte. In deze ruimte zijn verschillende woonkamer indelingen gepresenteerd waaronder een living en een keuken. Om deze twee ruimtes echt te verdelen in twee ‘aparte’ ruimtes hebben we een houten roomdivider geplaatst. Door het plaatsen van de houten roomdivider zijn de twee verschillende delen veel duidelijker/zichtbaarder.

Roomdivider winkel
Roomdivider winkel

Ruimtelijk effect winkel

De ruimte waarin we de houten roomdivider hebben geplaatst is een grote open vierkante ruimte. Evelien vreesde in het begin dat de winkel kleiner werd door het plaatsen van de roomdivider en het creëren van twee delen. Toen de roomdivider eenmaal was geplaatst bleek het tegenovergestelde, de winkel oogt juist een stuk ruimtelijker. Doordat de houten roomdivider een open karakter heeft creëer je een ruimtelijk gevoel ondanks je de ruimte verdeeld in twee kleinere delen. Het onderscheid de ruimtes maar het blijft daarnaast een heel toegankelijk geheel.

Roomdivider is een veelzijdig product 

De houten roomdivider is een eyecatcher in deze woonwinkel en wordt daarnaast ontzettend functioneel in gebruik genomen. ‘Evelien: ik vind het een uitdaging te spelen in het decoreren. De ene week hang ik een mooie fotolijst aan de roomdivider en de andere week vervang ik de fotolijst voor een leuke spiegel of lamp. Omdat de roomdivider aan twee kanten te gebruiken is creëer ik aan de andere kant een gezellig knus hoekje’. Elke week wordt er wat anders gepresenteerd aan de roomdivider en met de roomdivider. Zoals je ziet is onze houten roomdivider een heel veelzijdig product die je geheel naar je eigen smaak kunt “decoreren”.

Roomdivider winkel
Roomdivider winkel

Montage roomdivider

In de winkel zijn met meubels hoekjes gecreëerd om zo verschillende woonstijlen te presenteren. Regelmatig worden de verschillende hoekjes in de winkel veranderd om telkens andere meubels en accessoires in de spotlight te kunnen zetten. De houten roomdivider leent zich hier ook perfect voor, het is namelijk een makkelijk te verplaatsen item. Doordat de houten roomdivider met stelvoetjes wordt geklemd tussen vloer en plafond hoeft er niet geboord te worden in zowel vloer als plafond. Hierdoor kan de houten roomdivider ook op een andere plek worden neergezet, hierdoor geef je jouw winkel een hele andere en nieuwe look.  

‘Evelien: het plaatsen van de roomdivider was zo gebeurd. Ik heb van te voren de hoogte gemeten en bekeken wat voor de winkel de juiste breedte zou zijn. Aan zowel de boven als onderkant zitten stelvoetjes. Het is een kwestie van de roomdivider op de juiste plaats neerzetten, waterpas meten en vervolgens de stelvoetjes uit en vast draaien. Je hebt in een paar minuten een hele verandering in je ruimte’.

Roomdivider winkel

Materiaal roomdivider

Het thema in de winkel is een mix van nieuwe strakke meubels gemengd met bestaande meubels. Er hangt een Marokkaanse maar ook Spaanse Ibiza vibe waarin de natuurlijke materialen overal terug komen. Het eikenhout van de roomdivider past daarom heel mooi in deze winkel en creëert een warme natuurlijke uitstraling.

Roomdivider winkel
Roomdivider winkel

Ervaring met houtenroomdivider.nl

Evelien vindt het fijn dat de houten roomdivider makkelijk te verplaatsen is, dat ze kan spelen in het decoreren en het de ruimtes echt van elkaar onderscheid. Als interieurstylist bespreekt en presenteert ze geregeld haar adviezen in de winkel. ‘Het is fijn om producten welke je in je plan verwerkt live te kunnen laten zien. Omdat de houten roomdivider een groter object is kan ik de klant direct laten zien wat het doet in een ruimte. Ze beleven, zien en voelen daarnaast het product zodat ze een beter gevoel krijgen of de houten roomdivider in hun huis past’.

De mogelijkheden van een houten roomdivider in een woonwinkel zijn eindeloos. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou winkel? Wij denken graag met je mee naar de beste oplossing.

Contact

Zoals je hebt gelezen zijn de mogelijkheden voor het toepassen van een roomdivider in een winkel eindeloos. 

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op onze site of neem vrijblijvend contact met ons op via hello@houtenroomdivider.nl | 076-3031421

Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw unieke maatwerk houten roomdivider, (bijna) alles is mogelijk!