Roomdivider keuken

Er zijn veel huizen met een gecombineerde woonkamer, eetkamer en keuken. Op deze manier oogt je huis een stuk ruimer, maar deze kan in veel gevallen ook sfeerlozer overkomen. Door het plaatsen van een roomdivider tussen de keuken en de woonkamer, breek je de grote open ruimte zonder dat er twee aparte dichte ruimtes ontstaan. De roomdivider zorgt zo dat het open gevoel van de ruimte behouden blijft, maar voegt hier sfeer en een stukje privacy aan toe. Ontdek de mogelijkheden van een roomdivider in de keuken in ons nieuwe blog.

Sociaal maar toch gescheiden

Vroeger was de keuken een aparte afgesloten ruimte welke niet in verbinding stond met de woonkamer. Tegenwoordig is de keuken hét middelpunt van de woning waar familie en vrienden bij elkaar komen. Er wordt tijd gemaakt om uitgebreid te koken waarbij het belangrijk is in contact te blijven met het bezoek. Om van de keuken en het eetgedeelte echt een eigen plek te maken, maar wel in verbinding te blijven met de woonkamer, is het plaatsen van een roomdivider tussen keuken en woonkamer een hele mooie oplossing. Door het open design van de roomdivider behoud je ruimtelijkheid en openheid tussen woonkamer en het eetgedeelte- en keuken.

Rust in een grote ruimte

Naast het sociale aspect van de keuken, staat een keuken vaak vol met apparatuur zoals een koffiezetapparaat, waterkoker, messenblok en noem het maar op. Heb je niet de genoeg kastruimte om deze op te bergen? Dan is het plaatsen van een roomdivider in jouw keuken de perfecte oplossing. Plaats de roomdivider op de plek waar jouw apparatuur staat zodat deze niet meer direct in het zicht staan. Hierdoor creëer je meer rust wanneer je vanuit het zitgedeelte of de woonkamer je keuken in kijkt. Je keuken is nog in verbinding met de zitgedeelte maar de losse onderdelen trekken niet direct alle aandacht. 

Creëer met een roomdivider een eigen plek in je keuken 

Of jouw keuken nu klein of juist groot is, je een wandkeuken, hoek-, L-vorm, U-vorm of een kookeiland hebt; een roomdivider kan in elk soort keukenopstelling worden geplaatst. We laten je graag een aantal oplossingen zien die wij samen met onze klanten hebben bedacht.

Een roomdivider tussen keuken en zitgedeelte

Wil je je keuken en zitgedeelte met elkaar verbinden en er echt een eigen plek van maken? Dan is het een goed idee om een roomdivider tussen zitgedeelte en woonkamer te plaatsen. Een leuk voorbeeld van hoe privacy en een open gevoel gecombineerd worden. 

Roomdivider keuken

Roomdivider als onderdeel van de keuken

Heb je een open keuken met een wand, L of U-vorm opstelling? Dan kan je het gevoel krijgen dat je tafel midden in de keuken staat. Om de keuken en het eetgedeelte net wat meer van elkaar te scheiden, is het mooi om een roomdivider tegen het eind van het keukenblok te plaatsen. Op deze manier scherm je de keuken af van jouw zitgedeelte. Door het open design van de roomdivider blijven de keuken en het zitgedeelte een geheel, maar je ervaart een stuk minder dat je tussen de pannen dineert.

Roomdivider keuken

Roomdivider tegen kookeiland

Een kookeiland kan je indelen op verschillende manieren: je kan er een klein barretje in verwerken, het kookeiland kan als eettafel fungeren of je kan de ruimte naast je kookeiland gebruiken voor een eettafel. In de meeste gevallen is een kookeiland ‘het eind’ van jouw keuken, hierdoor is het heel makkelijk om van jouw keuken een aparte ruimte/plek te maken. Plaats daarom een roomdivider direct tegen het kookeiland en je hebt een mooie aparte ruimte, plek of afscheiding gecreëerd. Het mooiste resultaat krijg je door ervoor te kiezen om jouw roomdivider in dezelfde breedte te nemen als het kookeiland. Hierdoor lijkt het alsof het echt een onderdeel van je keuken is.

Roomdivider keuken
Roomdivider keuken
Roomdivider keuken

Een extra plek binnen jouw keuken

Heb je een grote open keuken met aansluitend een eetgedeelte? Dan staat jouw eettafel als het ware ‘in jouw keuken’. Door het plaatsen van een roomdivider tussen eettafel en keuken creëer je heel eenvoudig een extra plek binnen een ruimte. Werk je bijvoorbeeld veel thuis en doe je dit aan de eettafel? Dan creëer je op deze manier heel gemakkelijk meer privacy en rust. Ondanks dat staat de eettafel alsnog in verbinding met jouw keuken, waardoor je heel gemakkelijk het eten kunt serveren zonder naar een andere ruimte te moeten. Zo je heb een extra eigen plekje gecreëerd.

Roomdivider keuken
Roomdivider keuken

Een eigen plekje

Woon je in een studio, loft of appartement? Dan zijn de ruimtes vaak ook open dus missen ze een eigen plekje met wat privacy. Om van de keuken en woonkamer toch een eigen plek te maken zonder hokjes te creëren, is de roomdivider ook in deze ruimte een hele mooi oplossing.

Kies voor een houten roomdivider in jouw keuken

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een roomdivider in jouw woning? Wij zijn de eerste en enige 100% vakspecialist op het gebied van (maatwerk) houten roomdividers in Nederland. Het overtreffen van klant verwachtingen en de allerbeste service en advies is waar wij voor staan. Kijk daarom vooral verder via ons lookbook of stel jouw houten roomdivider samen via onze productpagina en wordt ook een gelukkige eigenaar van onze houten roomdivider.

Roomdivider keuken

Contact

Zoals je hebt gelezen zijn de mogelijkheden voor het toepassen van een roomdivider in een keuken eindeloos. 

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op onze site of neem vrijblijvend contact met ons op via hello@houtenroomdivider.nl | 076-3031421

Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw unieke maatwerk houten roomdivider, (bijna) alles is mogelijk!