Stijlvolle make-over met houten roomdivider

Deze jaren '90 woning was toe aan een flinke metamorfose. De gedateerde inrichting en de lange, rechte woonkamer gaven de bewoners geen optimaal woonplezier. Ze verlangden naar een tijdloos interieur met een warme uitstraling, praktische indeling en een duidelijke afscheiding tussen de zithoek en eetgedeelte. Ontworpen door Marja Interieur Advies.

Roomdivider make-over

goede communicatie

Voor Marja als interieurontwerper is het essentieel om goed te luisteren naar de wensen en behoeften van haar klanten. Door een open en transparante communicatie kon zij een ontwerp creëren dat perfect aansluit bij hun unieke stijl en leefwijze. In dit project was dat niet anders. 

Tijdens de intakegesprekken met de bewoners nam ze alle details nauwkeurig op. De wens voor warme kleuren, schuifdeuren en een praktische afscheiding in de woonkamer vormden de basis voor mijn ontwerp.

Roomdivider make-over

Een inspirerende samenwerking

Met de wensen van de bewoners in het achterhoofd ging Marja aan de slag met het creëren van een eigentijds ontwerp. De originele houten vloer, met karakteristieke kenmerken van de jaren '90, vormde het uitgangspunt. Deze prachtige basis verdiende het om behouden te blijven en vormde de rode draad in het nieuwe interieur. 

Om de gewenste warmte en sfeer te creëren, koos Marja voor een kleurenpalet met rijke tinten. De wanden kregen een warme taupekleur, die perfect samengaat met de houten vloer en zorgt voor een knusse uitstraling. De meubels werden geselecteerd in tonen van cognac, oker en antraciet, waardoor er een harmonieus en stijlvol geheel ontstaat. 

Roomdivider make-over


Een praktische afscheiding in de langgerekte woonkamer was een belangrijk aandachtspunt. Schuifdeuren bleken hiervoor de perfecte oplossing. Ze zorgen voor een flexibele indeling, zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijkheid. In gesloten stand creëren ze een knusse zithoek, terwijl ze in open stand de verbinding tussen de eet- en zithoek optimaal benutten.  

De houten roomdivider, een kenmerkend element van de jaren '90 woning, kreeg in Marja haar ontwerp een prachtige functie. In plaats van de ruimte te verkleinen, werd deze geïntegreerd om een knusse hoek te creëren met behoud van de openheid van de woonkamer. De roomdivider, in eikenhout blank gelakt, matcht perfect met de geschuurde vloerdelen en zorgt voor een subtiele afbakening tussen de verschillende woonruimtes.

een geslaagde transformatie

Het eindresultaat is iets om trots op te zijn. De jaren '90 woning is compleet getransformeerd tot een eigentijdse en stijlvolle woonruimte die perfect aansluit bij de wensen en behoeften van de bewoners. De warme kleuren, de praktische indeling, de doordachte details en de optimale benutting van de ruimte maken van deze woning een waar pareltje. 

Zowel de bewoners als Marja zijn enorm tevreden met het resultaat. De woning straalt nu warmte, comfort en karakter uit, en biedt de perfecte plek om te ontspannen, te socializen en te genieten van het leven.

Roomdivider make-over

wil jij jouw woning ook een make-over geven?

Neem dan gerust contact met Marja op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen creëer je een interieur dat perfect bij jou past en waar je met plezier nog vele jaren van zal genieten.

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden van een massief eiken houten roomdivider in jouw woning? 

Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder hello@houtenroomdivider.nl   

Minervum 7003  4817 ZL Breda  076-3031421