Roomdivider

Roomdivider Project We Love. Make It Double!

De roomdividers voor deze klant zijn volledig op maat gemaakt voor een woning in Haarlem. Het betreft een tussen of rijtjeswoning in de populaire Leidsebuurt in Haarlem. In 2018 is deze woning compleet onder handen genomen waarbij kosten noch moeite zijn bespaard op materialen en heel goed is nagedacht over de nieuwe indeling van de stadswoning. De 2 roomdividers zijn een belangrijk element in het interieur. 

 

Roomdivider

Alle woonfuncties zijn gesitueerd in een open ruimte op de begane grond waarbij de mooie leefkeuken in het midden een centrale rol speelt. De grote openslaande deuren naar de tuin en de hoogte van de ruimte (bijna 3 meter) maken het hele plaatje compleet. 

Roomdivider

In dit project hebben de bewoners gekozen voor niet 1 roomdivider maar 2 losse delen. Eerder hebben we een blog geschreven over een project waar de bewoners ook hebben gekozen voor 2 roomdividers. Dit blog - roomdivider ensuite -  kan je hier lezen. 

Roomdivider
Roomdivider

Roomdivider 1 in dit project heeft een afmeting van 1 meter breed (1020mm) en een hoogte van 2810mm. Alle houten roomdividers die wij produceren zijn vervaardigd uit de beste kwaliteit (Europese A-kwaliteit) massief eiken en worden altijd per klant tot op de 3mm’er nauwkeurig op maat gemaakt. De functie van roomdivider 1 is het zichtbaar afschermen van de trap naar de eerste verdieping. Deze (blok) trap is tijdens de verbouwing speciaal op maat gemaakt en afgewerkt met massief eiken wat weer mooi combineert met het eiken van de roomdivider. Door het toepassen van de roomdivider op deze plek in de ruimte is de trap afgeschermd maar behoud je door de ruimte tussen de latjes een open karakter en contact met de keuken. 

 

Roomdivider
Roomdivider

Roomdivider 1 is een stuk smaller - 500mm en heeft dezelfde hoogte 2810mm. Ook deze roomdivider is speciaal op maat gemaakt en heeft nagenoeg dezelfde breedte als de houtkachel (uiteraard op veilige afstand geplaatst).

Roomdivider
Roomdivider

De 2 roomdividers zijn precies mooi in een lijn geplaatst waardoor ook in deze woning een soort van moderne ensuite is gecreëerd. In dit project zie je heel goed dat een (houten) roomdivider een mooi en exclusief interieur item is net zoals bijvoorbeeld een mooie maatwerk tafel of een bijzondere stoel. De roomdividers zijn echt een statement in dit  interieur en dragen voor een groot deel bij aan de warme sfeer. Het mooie eikenhout geeft warmte en is tijdloos. Aan de andere kant heeft een roomdivider ook echt een functie: het opdelen van de grote ruimte in meerdere delen. Het scheiden van verschillende woonfuncties, het zitgedeelte en de woonkeuken in deze of het visueel onderscheid maken tussen verschillende delen binnen een ruimte.

Wij zijn erg gecharmeerd van dit project, het laat precies zien hoe mooi en stijlvol een roomdivider is en daarnaast ook functioneel. 

 

Roomdivider
Roomdivider
Roomdivider

Roomdivider fotografie

Speciale aandacht gaat uit naar de super mooie fotografie van dit project. Sonja Velda Fotografie Interieurfotograaf heeft voor dit project de fotografie verzorgd. 

Een investering voor jouw huis: EEN roodivider op maat 


Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden van een massief eiken houten roomdivider in jouw woning?

Door het gebruik van de stelvoetjes aan de boven- en onderzijde hoef je niet te boren in de vloer of het plafond. Ook hoef je de roomdivider niet zelf nog op maat te zagen en ingewikkeld met een kruislaser zelf te plaatsen. Wij leveren de roomdivider helemaal perfect voor jou op maat gemaakt. 

Neem een kijkje op onze site voor meer blogs of neem  vrijblijvend contact met ons op via hello@houtenroomdivider.nl | 076-3031421. Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw unieke maatwerk houten roomdivider, (bijna) alles is mogelijk!