Scheidingswand kantoor

Scheidingswand kantoor van HoutenRoomdivider

Dit is hét project van 2022 waar we het meest trots op zijn: een XXL houten scheidingswand in een kantoor met 4 deuren die 360° kunnen draaien en een aparte deur. Een project van superlatieven, niks was standaard, alles was groter dan wat wij normaal doen qua meters. Een project met meerdere uitdagingen met betrekking tot technische oplossingen. Een te gek project om te mogen doen, een project in samenwerking met leuke en bevlogen interieur professionals en met een verrassend eindresultaat.  

Scheidingswand kantoor

Where it all started

In het vroege voorjaar van 2022 hebben Sascha Ter Haar van 88 Projects en Robin Sluijzer uit Amsterdam ons benaderd met de vraag of wij hun konden helpen met een kantoor scheidingswand voor een speciaal high-end kantoorproject. Sascha is afgestudeerd interieurontwerpster en de founder van 88 Projects. Zij is op haar beurt benaderd door Sophie vd Schaft en Britt Hogenhuis van and media group om het interieur van hun nieuwe kantoorpand van 1000m2 te ontwerpen in Amsterdam. Een unieke kans en tevens ook een grote uitdaging vanwege de grootte van het project 1000m2!. Voor dit project is zij een samenwerking aangegaan met Robin Sluijzer van Studiosluijzer, waarmee ze al vaker heeft samengewerkt. Een samenwerking waarbij zij konden profiteren van elkaars expertise en vaardigheden om tot dit hoogwaardig eindresultaat te komen.

het idee 

We nemen je aan de hand van schetsen, voor en na foto’s, stapje voor stapje mee door het project. Op de onderstaande Sketchup 3D tekeningen zie je goed het initiële idee, een grote houten kantoor scheidingswand tot het plafond en 4 grote deuren die 360 graden kunnen draaien om hun as en nog een kleine wand met een deur.

Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor

De uitwerking van de scheidingswand voor het kantoor! 

Bij scheidingswanden voor kantoren van deze grootte zijn de fixatie en veiligheid altijd een van de belangrijkste punten. Normaal gesproken “klemmen” wij onze houten roomdividers tussen de vloer en het plafond door middel van stelvoetjes. Voor particuliere en/of kleinere projecten werkt dit prima. Bij zakelijke projecten is er vaak sprake van een systeemplafond waardoor het plaatsen door middel van de stelvoetjes niet mogelijk is. Bij dit project was er sprake van een plafond dat is afgewerkt met gipsplaten waardoor de stelvoetjes ook niet mogelijk waren. In overleg met Sascha/Robin en JVM-design die de plaatsing heeft verzorgd, is gekozen voor een MDF strook van 18mm dik die op het plafond is geplaatst. In deze strook zijn op de juiste posities gaatjes geboord. Waar normaal gesproken in de roomdivider stelvoetjes zitten, hebben we nu gekozen voor draadeinden en deze precies in de geboorde gaten geplaatst. Een effectieve oplossing die de veiligheid garandeert. Ook de 360 doors zijn op deze manier inclusief een grondfixatie geplaatst. 

Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor

Door het plaatsen van de MDF strook konden we overal een precieze hoogte van 2809 bereiken en de scheidingswanden voor het kantoor op een rechte lijn plaatsen waardoor er een uniek lijnenspel is ontstaan van de horizontale delen. De uiteindelijke breedte van de wand inclusief de deuren is bijna 13 meter! Al onze kantoor scheidingswanden zijn opgebouwd uit massief eiken. Deze klant heeft gekozen voor het massieve eiken wat in een matte transparante lak is gespoten. Het mooie hout past perfect bij het ingetogen karakter van het interieur. 

Het kantoorproject

Dit pand is op spectaculaire wijze verbouwd en is volledig afgestemd op de moderne manier van werken, waarbij er speciale aandacht is besteed aan social area's, rust en werkplekken. Door het werkgedeelte van het kantoor te scheiden van de sociale ruimte en de ruimte op te delen, wordt ook de akoestiek ten goede beïnvloed. De inrichting is voorzien van prachtige materialen, ingetogen planten en natuurlijke materialen, zoals het massieve hout van de kantoor scheidingswanden, die zorgen voor een gevoel van rust en een aangename werkomgeving.

Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor

In dit vernieuwde pand is er volop ruimte voor interactie en sociale verbinding. De social area's zijn zo ontworpen dat ze uitnodigend zijn voor informele gesprekken, brainstormsessies of gewoon om even te ontspannen tijdens een drukke werkdag. Deze zones worden gecreëerd door onze houten scheidingswanden voor kantoren. Deze zones creëren een sfeer van samenwerking en stimuleren de uitwisseling van ideeën tussen collega's.

Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor

Kortom, dit verbouwde pand biedt een spectaculaire en inspirerende werkomgeving. Met doordachte social area's, rustplekken en concentratieplekken, gecombineerd met een harmonieuze inrichting met natuurlijke elementen, is dit een ideale plek om te werken. Het pand straalt rust en sereniteit uit, waardoor de werknemers zich prettig voelen en op een prettige manier kunnen werken.

Scheidingswand kantoor

Scheidingswand kantoor van HoutenRoomdivider

Ben jij het ook zo zat om het rommelige bureau van je collega’s aan te moeten zien? Of vind je de kantoorruimte toch net te open geworden? Geen zorgen, HoutenRoomdivider heeft de perfecte oplossing voor jou! Onze scheidingswanden voor kantoren! 

Met onze stijlvolle scheidingswanden voor kantoor bieden we de perfecte balans tussen openheid en privacy. Creëer een rustige werkplek, scheid verschillende afdelingen of zorg voor een beetje privacy op een stijlvolle manier. 

Onze houten scheidingswanden voor kantoren zijn meer dan alleen functioneel; ze voegen namelijk ook een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan je kantoor. Gemaakt van duurzaam, kwalitatief hoogwaardig massief eikenhout, zijn ze de perfecte aanvulling op elk kantoor interieur. Hout is een materiaal dat een warme en uitnodigende sfeer creëert, zo ook met onze scheidingswanden voor kantoor. Het natuurlijke karakter en de unieke textuur van hout brengen een gevoel van rust en comfort met zich mee, wat bijdraagt aan een aangename werkomgeving.

Scheidingswand kantoor

Wat zijn de voordelen van een scheidingswand voor je kantoor van HoutenRoomdivider?

Zie je de scheidingswand al staan in je kantoor? Nog niet? Dan hebben we van HoutenRoomdivider een paar redenen waarom je deze binnenkort op jouw kantoor moet hebben staan. Dit zijn de voordelen van een scheidingswand in je kantoor: 

  • Het creëren van privacy: Met een scheidingswand in een kantoor krijgt iedereen zijn eigen plek. Geen gedoe meer over wie welke spullen mag gebruiken. Je bureau, je regels! 
  • Het creëren van rust: Een scheidingswand kun je kantoor opdelen in verschillende zones, elk met hun eigen doel. Een plek om te werken, een plek om te ontspannen... Je kantoor wordt een plek van rust en productiviteit. Wat wil je nog meer? 
  • De upgrade je kantoor: Onze houten scheidingswanden voor kantoren zijn niet alleen functioneel, maar ook een lust voor het oog. Ze geven je kantoor een moderne, natuurlijke uitstraling die zeker indruk zal maken op klanten en bezoekers. Een uniek en exclusief interieur element dat echt weer eens iets anders is dan de bekende glazen wanden. Be original en ga voor ons Model Original®
Scheidingswand kantoor

Wat zijn de mogelijke afmetingen van onze scheidingswanden voor kantoor?


Wij zijn dé specialist op het gebied van maatwerk. Alle houten roomdividers die wij produceren zijn volledig per klant tot op de 3 millimeter nauwkeurig op maat gemaakt. Roomdividers die wij produceren variëren van een afscheiding van een keuken van 60cm tot grote scheidingswanden voor kantoren van meer dan 15 meter breed. Ook qua hoogte gaan we van 1 meter tot de 4.6 meter. Eigenlijk kan alles.  

In onze eigen productielocatie nabij Breda wordt van ruw eiken het gelakte eindproduct geheel in eigen beheer gerealiseerd. Geen import maar dicht bij huis, lokaal, betrokken en met ervaren meubelmakers die dagelijks met massief hout werken. Je bent altijd welkom in onze showroom of productiefaciliteit. 

Ben je ook geïnteresseerd geraakt door dit bijzonder stijlvolle kantoorproject en ben je op zoek naar een mooie exclusieve houten scheidingswand voor in je kantoor? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder hello@houtenroomdivider.nl 

Minervum 7003 

4817 ZL Breda 

 076-3031421

Special Thanks:

Sascha ter Haar | 88 Projects & Robin Sluijzer | Studio Sluijzer