Scheidingswand hout kantoor

Een kantoor ruimtelijk inrichten met een houten scheidingswand. Bij het creëren van een optimaal werkklimaat speelt de omgeving waarin je werkt een belangrijke rol. Hierbij zijn verschillende factoren die bijdragen aan een fijne werksfeer. Denk hierbij aan de omgang met collega’s, communicatie, juiste werkdruk, waardering en ontwikkeling en vrijwel de belangrijkste factor is: een fijne werkruimte. Een prettige werkruimte kan veel invloed hebben op de prestaties en productiviteit van werknemers. Dit komt omdat een ruimte veel effect heeft op het concentratievermogen van je personeel. Het kan daarnaast ook bijdragen aan minder ziekteverzuim van je personeel.

Houten scheidingswand kantoor
Houten scheidingswand kantoor


Een basic kantoorruimte kan vaak wat somber en saai overkomen. Vaak bestaat een kantoor uit witte muren en een kale ruimte zonder sfeer, die niet bepaald uitnodigend is om lekker in te werken Door kantoorruimtes sfeervol en rustig in te richten creëer je een comfortabele maar toch gezellige werkplek voor je collega’s. Door het toepassen van een houten scheidingswand op maat creëer je die sfeer. In dit blog leggen we je alles uit hoe de houten scheidingswand in dit project is toegepast en hoe de werknemers dit ervaren. 


Before  

Interieur ontwerpstudio Lab138 heeft de opdracht gekregen, om voor een bedrijf, een kantoorpand in te richten dat gevestigd is in Houten. Er is gekozen voor de locatie omdat het centraal gelegen ligt in Nederland, waardoor het pand een toplocatie is voor klanten. Het pand bestond uit een heel basic en  kaal kantoor met donkerblauwe vloerbekleding en een systeemplafond zoals zovelen. Er hing voorheen totaal geen sfeer en de ruimte was erg leeg en kil, bijna klinisch. Interieurontwerpster Evelien Olifiers is met de opdracht aan de slag gegaan, met als eindresultaat: een sfeervol volledig naar de wens van de klant ingericht kantoor met een houten scheidingswand op maat als pronkstuk.. 


Wensenpakket 

Van te voren is er een impressie gegeven aan Evelien Olifiers met een pakket aan wensen, stoer, industrieel maar ook kleurrijk. Ook was er een wens voor het plaatsen van vier werkplekken waarbij de mogelijkheid voor contact aanwezig is, maar waar ook in alle rust gewerkt kan worden. Een verbinding tussen de kantoren en open werkruimte was precies wat de opdrachtgever voor ogen had. 


Oplossing  

Na de locatie te hebben bezocht is er besloten om wat muren weg te halen en glazen puien te plaatsen. Er is hierdoor een sfeervolle ruimte gecreëerd. Door midden in de kantoorruimte een houten scheidingswand op maat te plaatsen is het kantoor verdeeld in twee functionele ruimtes. Door de houten scheidingswand zijn er als het ware meerdere ruimtes in een ruimte gecreëerd. Door het design van de houten scheidingswand met de verticale latten en de openingen ertussen heeft de wand een open karakter waardoor de verbinding tussen de ruimten blijft bestaan. Het massieve eiken waaruit de houten scheidingswand is opgebouwd geeft de ruimte een rustige en warme uitstraling. 

In dit kantoor is een massief houten scheidingswand geplaatst met een hoogte van 2600 centimeter en een breedte van 3485 centimeter, een zeer brede XL variant. De houten scheidingswand is opgebouwd uit 4 delen die aan elkaar zijn gekoppeld. Van elk deel is de buitenste lat weggehaald waardoor de symmetrie van de doorlopende latten behouden is, geen dubbele latten. Doordat een houten scheidingswand normaal gesproken geplaatst wordt met stelvoetjes, was het met het systeem plafond een flinke uitdaging. Dit komt omdat het plafond te weinig steun geeft. Het was een technische uitdaging voor ons, maar gelukkig hebben wij de perfecte oplossing voor kantoorpanden. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om te werken met draadeinden die bovenin de houten scheidingswand zijn gedraaid waar normaal gesproken de stelvoetjes zaten en aan de andere zijde door het systeemplafond.

Houten scheidingswand kantoor
Houten scheidingswand koof woonkamer


De ruimte krijgt door de houten scheidingswand een extra touch. Ook ontstaat er meer geborgenheid en privacy voor de werknemers. Door de houten scheidingswand te plaatsen in het midden van de ruimte, blijft het gehele kantoor ruimtelijk. Dit komt omdat je door de houten scheidingswand heen kan kijken. Zo blijft het een open ruimte, maar is er wel een scheiding tussen de werkruimte en de ontvangstruimte. Door de combinatie van natuurlijke materialen en het toevoegen van kleur aan de ruimte, krijgt het kantoor een warme sfeer. Rust en eenheid zijn belangrijk bij het inrichten van jouw kantoor.  

 De interieurontwerpster heeft midden in de ruimte een moderne zithoek geplaatst  waardoor er een warme en gezellige ontvangstruimte is ontstaan voor de klanten. Ook zijn er planten geplaatst in het kantoor. Groen creëert een ontspannen sfeer en planten bevorderen de luchtkwaliteit en de akoestiek in een ruimte. 

Houten scheidingswand kantoor
Houten scheidingswand kantoor


Verder zijn de kantoorruimtes verdeeld door glazen wanden, hierdoor is het gehele kantoorpand open en ruimtelijk. En ook zorgen de ramen voor voldoende daglicht. De kantoren zijn gescheiden ruimtes die bijna in elkaar overlopen door de combinatie van glazen en de scheidingswand. Er is een extra gescheiden werkplek ontstaan door het plaatsen van de houten scheidingswand. De kantoren blijven zo licht en open en worden geen donkere hokken. Ook wordt de ruimte optisch groter door de minimalistische inrichting. Voor het kleurgebruik in het kantoor is gekozen voor veel wit tinten in combinatie met felle kleuren zoals geel en roze. 


Houten scheidingswand kantoor
Houten scheidingswand koof woonkamer


Ben jij ook van plan om jouw kantoor opnieuw in te richten en ben je op zoek naar dé ideale ruimteverdeler die ook nog eens super stijlvol is en maximale privacy biedt? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder. Voor meer inspiratie en informatie bekijk ons lookbook of de nieuwste projecten. Op onze socials zie je alle ontwikkelingen en het resultaat van het maatwerk in massief eiken wat wij maken.  

Contact

Voor meer inspiratie over een houten roomdivider in een woonkamer, lees blog: roomdivider ensuite deuren.

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden van een roomdivider

Neem een kijkje op onze site voor meer blogs of neem 
vrijblijvend contact met ons op via hello@houtenroomdivider.nl | 076-3031421.  Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw unieke maatwerk room divider, (bijna) alles is mogelijk!