Hoge roomdivider

In deze prachtige fotostudio in een oud schoolgebouw hebben wij recent deze fantastische eikenhouten hoge roomdivider geplaatst. Het idee was om een hoge roomdivider te plaatsen die perfect zou integreren in het interieur van Atelier Oost Amsterdam. De hoge roomdivider die we hebben geplaatst is uitgevoerd in de kleur rustiek eiken blank gelakt. 

houten roomdivider atelier oost
houten roomdivider atelier oost

Over Atelier Oost

Atelier Oost Amsterdam is een bijzondere fotostudio met een fantastisch interieurontwerp. Atelier Oost is gevestigd in Amsterdam en beschikt over meerdere ruimtes “the livingroom”, “the bedroom”’ en ‘the loft”. De fotostudio's bevinden zich op verschillende adressen. The loft is gelegen op de 2e verdieping van een oud schoolgebouw. Het zijn 3 grote open ruimtes van 3.50, 3.80 en 4.50 meter hoog. De ruimtes zijn volledig ingericht in de Japandi stijl en zien er geweldig uit doordat het interieur volledig op elkaar afgestemd is. Dit komt door de combinatie van natuur tinten en natuurlijke materialen. 

houten roomdivider atelier oost
houten roomdivider atelier oost

Hoge roomdivider in luxe Loft

Bij Atelier Oost Amsterdam hebben wij een hoge roomdivider geplaatst van 0.897 meter breed en een hoogtemaat van 3.35 meter. De hoogte van de roomdivider is erg bijzonder omdat dit niet zo vaak voorkomt. De extreme hoogte van de ruimte is wat deze hoge roomdivider zo uniek maakt. Het gemiddelde plafond in Nederland is rond de 2,70 meter hoog. In vergelijking met de loft is dit dus relatief lager.  De hoge roomdivider is geplaatst in “the loft”. Het is een luxe loft met een New York city sfeer, door de grote raampartijen en de hoogte van de loft. De 125 vierkante meter ruimte krijgt door de hoge roomdivider een warme uitstraling. De combinatie van het massieve eikenhout en de zachte tinten van de Japandi stijl in het interieur passen perfect bij de ruimte. 

Een hoge roomdivider is super mooi maar brengt ook wat uitdagingen met zich mee. In ons ontwerp laten we altijd de buitenste latten helemaal van boven naar beneden doorlopen waardoor we deze apart moeten inkopen. Ook logistiek was deze hoge roomdivider een uitdaging. De hoge roomdivider kregen we met enige moeite door het trappenhuis naar boven. Het plaatsen en monteren op deze hoogte is goed gegaan maar vergde enige voorbereiding.  

houten roomdivider atelier oost
houten roomdivider atelier oost

Over Roos Oosterbroek

Roos is de oprichter en ontwerper van Atelier Oost Amsterdam. Roos is heel innovatief en een ruimdenkende ondernemer, stil zitten past absoluut niet bij haar. Ze miste een verfijnde omgeving, waar je niet overprikkeld raakt en waar je creativiteit kan laten losbarsten. Een ruimte waar je je thuis voelt en waar je een esthetisch gevoel hebt, was haar doel. Ze heeft volledig zelf haar eigen fotostudio in Amsterdam Oost ingericht. Wat Atelier Oost anders maakt dan klassieke backdrop studio’s is dat Atelier Oost een thuisgevoel geeft waardoor je je welkom voelt.  Roos zegt: ” De hoge houten roomdivider is echt een eye-catcher in de ruimte en geeft extra sfeer aan de loft. Het matcht mooi met de Japandi stijl die toegepast is in de ruimte. Het massieve eikenhout past perfect bij de neutrale stijl en is een mooi accessoire voor onze fotostudio. Het hout van de hoge houten roomdivider is ook een prachtige toevoeging als achtergrond van foto’s”

houten roomdivider atelier oost
houten roomdivider atelier oost

Japandi stijl

De Japandi stijl is tegenwoordig heel erg populair in de interieurwereld. Japandi stijl is een combinatie van een Scandinavisch en Japans interieur. Je kunt het herkennen aan warme materialen en minimalisme. Atelier Oost Amsterdam is volledig ingericht in Japandi stijl. Hierdoor krijgt de fotostudio een rustgevende en warme sfeer.

houten roomdivider atelier oost
houten roomdivider atelier oost

Fotografie: Roos Oosterbroek

Contact

Voor meer inspiratie over een hoge houten roomdividers, volg ons nieuws 

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden van een hoge roomdivider in jouw bedrijfspand of woning?  

Neem een kijkje op onze site voor meer blogs of neem  vrijblijvend contact met ons op via hello@houtenroomdivider.nl | 076-3031421.  Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw unieke maatwerk hoge room divider, (bijna) alles is mogelijk!