Japandi houten roomdivider

De Scandinavische stijl is al een tijdje een bekend begrip binnen de Nederlandse interieur wereld. Japandi is daarentegen een relatief nieuwe woonstijl. Deze nieuwe trendy interieur stijl is voortgekomen uit het beste van twee stijlen. 

Japandi roomdivider

Japans design en Scandinavisch design hebben zoveel met elkaar gemeen dat het niet vreemd is dat ze perfect bij elkaar passen en goed kunnen worden gecombineerd. Japandi is net als de Scandi stijl, minimalistisch, strak en erg clean. De twee zorgen samen voor een vernieuwende woonsfeer in het moderne interieur van nu. Het idee van simpele eenvoud en symmetrie in vormgeving staan hier centraal. De perfecte balans tussen strakke lijnen en organische vormen zorgen binnen dit interieur voor een prachtig resultaat. Dit nieuwe minimalisme met z'n rustgevende kleuren, materialen en warme uitstraling werkt rustgevend en zorgt voor een fijn gevoel. 

Japandi roomdivider

Wat is Japandi 

Japandi is dus een combinatie van Scandinavië en Japan. Het interieur is erg strak en minimalistisch maar er wordt d.m.v.  organische vormen gespeeld met de look and feel van het interieur. Allerlei vormen komen terug. Deze hoeven niet perfect te zijn. Zo zie je veel Japans aardewerk wat ruw afgewerkt is waarbij ze willen laten dat de mens en zijn werk niet perfect zijn. Veel invloeden en materialen binnen de Japandi stijl doen denken aan de natuur. Het materiaal is niet of weinig bewerkt, zoals het hout, aardewerk of linnen. Veel terugkerende kleuren binnen deze stijl zijn bruin, beige, wit/crème, grijs, terracotta en pasteltinten. Japandi is dus letterlijk een combinatie van de simplistische natuurlijke stijl uit het oude Japan met de designmeubelen uit Scandinavië, wat samen een rust creëert.

Japandi roomdivider
Japandi roomdivider

Kleuren Japandi 

Japandi brengt het lichte eikenhout uit Scandinavië in combinatie met de donkerdere houtsoorten uit het verre Azië samen. Het rustige kleurenpalet van Japandi bestaat voornamelijk uit Scandi wit, zwarte tinten en de blauwe kleuren uit Japan. Ook komen de natuurlijke tinten zoals bruin, beige en terracotta veel voor in de Japandi look. De pastelkleuren uit Scandinavië worden nu vooral vervangen en aangevuld met zwart of donkerbruin als accentkleuren.

Japandi roomdivider
Japandi roomdivider

Materialen Japandi 

De meeste meubels binnen de Japandi stijl zijn van hout. Zoals eerder vermeld zijn lichte houtsoorten zoals eiken en sparren  populair voor Scandi-meubels. De meubels uit Japan bestaan vooral uit donkere houtsoorten zoals acacia of walnoot. Ruwe natuurlijke materialen zijn niet te missen binnen de Japandi stijl, dit komt door de denkwijze uit het oude Japan ‘eenvoud en soberheid in plaats van perfectie’. Naast hout zijn natuurlijke materialen zoals keramiek, aardewerk, linnen, jute en rotan typerend voor de Japandi look. Dit geldt ook voor lage simpele meubels. Daarnaast worden roomdividers veel gebruikt binnen de Japandi stijl. 

Japandi roomdivider

Houten roomdivider Japandi

In veel delen van Azië is het toepassen van kamerschermen als een houten roomdivider al eeuwenlang heel gebruikelijk. Iedereen heeft ze weleens gezien, de kenmerkende kamerschermen uit Japan met rijstpapier in de vakken.  Kamerschermen komen binnen de Japandi stijl dus veel voor. Roomdividers brengen rust, structuur, sfeer en privacy in de ruimte. Ook in het westen bestaat een lange traditie in het gebruik van kamerschermen zoals een houten roomdivider. Deze roomdividers worden nu weer steeds populairder en worden op veel verschillende manieren toegepast binnen een modern interieur.

Japandi roomdivider

Kenmerkende begrippen van de Japandi stijl zijn het minimalisme en het gebruik van natuurlijke materialen. Een houten roomdivider is dé perfecte combinatie van beide. Het hout van de eiken houten roomdivider voegt sfeer en warmte toe in je interieur en sluit mooi aan bij de natuurlijke materialen van het Japandi interieur. Doordat het hout niet helemaal egaal is maar de natuurlijke effecten heeft behouden geeft het een hele mooie naturelle look die veel terug komt in de andere meubels binnen de Japandi stijl. De houten roomdivider zorgt voor een mooie afscheiding en door een open roomdivider te kiezen behoudt je het ruimtelijk gevoel. Een houten roomdivider binnen een Japandi interieur zorgt voor een mooi samenhangend geheel.

Japandi roomdivider
Japandi roomdivider

Onthoud rust, minimalisme, balans, natuurlijk materialen organische vormen en houten roomdividers. Met dingen in je achterhoofd kom je een heel eind bij het creëren van jouw eigen Japandi interieur!

Contact

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden voor een houten roomdivider voor in je woning? 

Neem een kijkje op onze site of neem vrijblijvend contact met ons op via hello@houtenroomdivider.nl | 076-3031421.  Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw unieke maatwerk houten roomdivider, (bijna) alles is mogelijk!