Houten roomdivider woonkamer

Danielle Roks- de Bruijn verteld in dit blog over het plaatsen van een houten roomdivider in haar woonkamer

Danielle heeft recent haar woning volledig verbouwd en was opzoek naar een roomdivider die haar woonkamer van de eetkamer zou scheiden. Ze raakte geïnteresseerd in het plaatsen van een roomdivider in haar woonkamer nadat ze er een zag staan in het woonblad ‘Eigen huis en tuin’. Ze is online gaan zoeken en doordat onze site goed vindbaar is, is ze bij ons terechtgekomen. De website was voor Danielle erg duidelijk waarna ze alles direct is gaan opmeten. Doordat het plaatsen van een houten roomdivider in haar woonkamer eenvoudig leek, heeft ze snel de keuze kunnen maken om er een te laten plaatsen.

Houten roomdivider woonkamer

Danielle wilde graag een afscheiding in de vorm van een houten roomdivider in haar huis creëren, tussen de woonkamer en het eetgedeelte/ de keuken. Ze wilde geen massieve scheidingswand of iets wat de ruimte volledig zou afsluiten. Het behouden van het contact met de andere ruimtes was voor haar belangrijk. Daarnaast wilde ze een knusse hoek creëren d.m.v. een roomdivider die de ruimte zou breken, waardoor de ruimte gezelliger en sfeervoller zou worden. Tijdens het verbouwen van het huis hebben ze de originele houten vloer eruit gehaald en besloten deze elders in het huis te verwerken. Dingen zoals de vensterbank en een plank in de keuken zijn allemaal gemaakt van het oude hout. Hier zou een houten roomdivider erg mooi bij aansluiten.

Houten roomdivider woonkamer
Houten roomdivider woonkamer

Danielle heeft gekozen voor een blank gelakte houten roomdivider. De roomdivider staat op het moment tegen de bank aan waardoor er een knusse zithoek wordt gecreëerd. Doordat de roomdivider makkelijk te verplaatsen is i.v.m. de stelvoetjes waarmee hij tussen de vloer en het plafond is geklemd, kan Danielle er altijd voor kiezen hem in de toekomst te verplaatsen. De roomdivider zorgt met zijn verticale lijnen voor een strak design. Hij maakt de kamer zowel warm en sfeervol als strak en modern. Niet alleen is de roomdivider optisch erg mooi maar hij absorbeert over het algemeen ook nog eens omgevingsgeluid. De roomdivider fungeert als demper binnen de ruimte waardoor deze niet meer zo echoot. Dit is fijn, als de kinderen van Danielle t.v. aan het kijken zijn brengt het wat meer rust. Ook als Danielle met vrienden aan het borrelen is in de keuken zorgt de roomdivider voor meer rust.

Houten roomdivider woonkamer

De houten roomdivider is dus zowel multifunctioneel als een mooie toevoeging voor je interieur. Danielle merkt dit ook en vindt dat de roomdivider op meerdere vlakken voordelen heeft. Het is een echte aanvulling voor je huis. Omdat Danielle zoveel houten elementen heeft in huis zorgt de roomdivider voor een finishing touch. Steriel kleed hij de ruimte ook erg mooi aan. Dit is precies wat ze zochten. Ook het hout waarvan de roomdivider is gemaakt is helemaal naar wens.

Houten roomdivider woonkamer
Houten roomdivider woonkamer
Houten roomdivider woonkamer

De communicatie en installatie verliepen allemaal soepel en snel. Ook de levertijd was zoals belooft. Danielle vond het fijn dat zowel het bedrijf als haar woning in Breda waren, een fijn gevoel dat het om de hoek is. Lekker dichtbij. Ze hebben de roomdivider gekocht zonder te komen kijken. Niet vanwege Corona maar doordat het zo goed voelde durfde ze het aan om de roomdivider op de gok te bestellen.

Contact

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden voor een houten roomdivider voor in je woning? 

Neem een kijkje op onze site of neem vrijblijvend contact met ons op via hello@houtenroomdivider.nl | 076-3031421.  Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw unieke maatwerk houten roomdivider, (bijna) alles is mogelijk!