Houten scheidingswand kantoor

Rust en privacy in een kantoorruimte zijn heel bepalend voor onder andere de concentratie. Om concentratieproblemen te voorkomen en productiviteit te stimuleren kun je bijvoorbeeld houten scheidingswanden plaatsen in een kantoorruimte. Je kunt rustiger aan het werk en wordt minder afgeleid door de omgeving. Bedrijven zijn vaak opzoek naar een oplossing die zorgt voor een afscheiding zonder de werkplekken hokkerig te maken of het contact te verliezen met collega’s. Dit is precies wat onze houten scheidingswanden doen. Ze creëren aparte werkruimtes en daarmee een vorm van privacy zonder het open karakter van de ruimte te verliezen. Het in Breda gevestigde bedrijf Boom strategie heeft recent houten scheidingswanden geplaatst in hun kantoortuin. In dit blog vertellen we je meer over hun ervaring met onze exclusieve en volledig op maat gemaakte houten scheidingswanden.

Houten scheidingswand kantoor

Na meerdere malen te zijn verhuisd door o.a. een tekort aan ruimte, is Boom strategie uiteindelijk bij dit kantoorpand terecht gekomen. Mooi nieuw gebouwd pand op een centrale plek in Breda met grote glazen puien van de vloer tot aan het plafond aan een zijde. Er is lang nagedacht over de indeling. Hun eerste wens was om allemaal aparte werkplekken te creëren d.m.v. glazen wanden. Hoewel dit aan één zijde van het pand is gelukt, ging dit niet aan de andere zijde door o.a. het vele daglicht wat zou worden weggenomen en het hokkerige gevoel wat zou ontstaan. Hierdoor is er alsnog gekozen voor een kantoortuin. Open werkruimtes met flexplekken waarbij het onderlinge contact met collega’s behouden belangrijk was.

Houten scheidingswand kantoor
Houten scheidingswand kantoor

Oriënteren 
Boom strategie wilde graag het open karakter bewaren en het onderlinge contact tussen collega's behouden maar tegelijkertijd een afscheiding creëren. Massieve schotten waren geen optie, deze zouden zorgen voor een donkere ruimte en kleine hokjes. Ze wilde iets wat zou zorgen voor openheid maar ook voor privacy. In het begin werd er binnen het bedrijf veel geëxperimenteerd met o.a. boekenkasten en schuttingen met beplanting als scheidingswand, maar deze maatvoering was niet handig en zorgden niet voor het gewenste resultaat.

Houten scheidingswand kantoor

Met behulp van Het Interieurhuys zijn ze uiteindelijk op het idee  gekomen om gebruik te maken van onze houten roomdividers. Door het gebruik van roomdividers, toegepast als houten scheidingswanden in de kantoortuin konden ze de openheid behouden maar werd er wel de nodige rust en privacy gecreëerd. Zij hebben er daarom voor gekozen om meerdere roomdividers toe te passen als houten scheidingswanden tussen de werkplekken. De houten scheidingswanden zorgen voor 5 werkeilanden waar elk 2 personen aan kunnen werken. Er is getwijfeld over het plaatsen van zwarte houten scheidingswanden maar doordat de ruimte anders te donker werd is er uiteindelijk alsnog gekozen voor de blanke versie. Er een donker kantoor van maken moest absoluut vermeden worden!

Houten scheidingswand kantoor

Effect van de houten scheidingswanden 
Door de grote raampartijen is de ruimte voorzien van veel natuurlijk licht. Er is daarom bewust gekozen voor de blanke houten scheidingswanden met hun open karakter in plaats van massieve dichte schotten welke het daglicht tegenhouden. De lichte kleur en het natuurlijke materiaal houden de ruimte licht en luchtig. De mooie natuurlijke lichte eiken houtkleur van de houten scheidingswanden geeft de ruimte een fijne lichte maar vooral warme uitstraling. Daarnaast is er veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen waarbij de eiken blank gelakte houten scheidingswanden heel mooi aansluiten. De werkplekken worden op deze manier geen donkere hokken maar blijven mooi licht en zijn heel prettig om aan te werken.

Houten scheidingswand kantoor
Houten scheidingswand kantoor
Houten scheidingswand kantoor

Contact

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden voor een houten scheidingswand in jouw kantoor? 

Neem een kijkje op onze site of neem vrijblijvend contact met ons op via hello@houtenroomdivider.nl | 076-3031421.  Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw unieke maatwerk houten roomdivider, (bijna) alles is mogelijk!