Houten scheidingswand winkel

Een houten scheidingswand in een winkel is op veel verschillende manieren toe te passen. Gebruik de houten scheidingswand bijvoorbeeld als los element om de grote ruimte in je winkel te breken of pas de houten scheidingswand toe om aparte hoekjes te creëren. Op welke manier je de houten scheidingswand ook toepast, het is een echte eye-catcher in je winkel! Dat laten we je dan ook graag zien in dit blog.

Scheidingswand in schoenenwinkel

Zappaz schoenen is bekende naam op schoenen gebied in  Eindhoven. Onlangs zijn ze verhuisd naar een nieuw pand welke ze van boven tot onder hebben gestript. Wij mochten een stukje bijdragen aan het nieuwe interieur en hebben een extra brede houten scheidingswand geplaatst. De houten scheidingswand in de winkel is toegepast om een etalage te creëren welke nog steeds in verbinding staat met de winkel. Een afgeschermde etalage maar door de open structuur van de houten scheidingswand niet volledig afgeschermd van de winkel.

Een etalage creëren met een houten scheidingswand

Wanneer je langs de winkel loopt of voor de winkel staat valt direct de grote raampartij op. De ruimte achter de grote raampartij van de winkel wilde eigenaresse Thea daarom inrichting tot een mooie etalage. Het is een hele toffe manier om de winkelde klant nieuwsgierig te maken met wat je verkoopt. 

Houten scheidingswand winkel

De extra brede houten scheidingswand is een paar meter achter het raam geplaatst. Hierdoor blijft er genoeg ruimte over om in de etalage schoenen en accessoires te veranderen. Wanneer je van buitenaf naar de presentatie in de etalage kijkt komen de schoenen en accessoires heel mooi tot zijn recht in combinatie met het warme hout van de houten scheidingswand. De houten scheidingswand geeft daarnaast een verrassend effect door het open karakter. Je ziet echt een aparte etalage maar je kunt daarnaast ook nog de winkel in kijken doordat je door de houten scheidingwand heen kunt kijken.

Houten scheidingswand winkel
Houten scheidingswand winkel

HOUT COMBINEREN MET HOUT

Het gehele interieur van de winkel is bedacht door eigenaresse Thea, met behulp van een kennis interieur architect wie de verbouwing heeft begeleid. De stijlen die ze hebben toegepast zijn warm en strak met ronde organische vormen en vooral de warmte van houten materialen. De houten materialen zie je dan ook door de gehele winkel terug in combinatie met zachte beige kleur tinten. 

De keuze voor een roomdivider uitgevoerd in hout was daarom ook snel gemaakt. "Via Pinterest kwam ik een foto tegen van jullie houten roomdivider. Ik heb direct telefonisch contact opgenomen waarbij heel fijn en duidelijk werd uitgelegd wat we mogelijkheden zijn". Voor ons was het belangrijk dat de houtkleur matcht met de overige houten materialen. Daarnaast moest de houten roomdivider in een specifieke afmeting gemaakt worden en wilde we voor onze koffiehoek planken in hetzelfde hout.

Maatwerk scheidingswand

"Alle roomdividers die jullie maken zijn maatwerk producten, wat voor ons dus de perfecte uitkomst was. De houten roomdividers worden stuk voor stuk op maat gemaakt en dus waren onze afmetingen voor de houten scheidingswand en zelfs het leveren van op maat gemaakte houten planken geen probleem. Ik kreeg een staal van het hout toegestuurd en ondertussen ontving ik vrijblijvend een offerte."

De extra brede houten scheidingswand met een breedte van 1.95 meter is precies tussen 2 palen geplaatst, in een koof als het ware. ‘Het is de precieze breedte van de etalage waardoor we heel mooi de lijn van raam naar de palen aan hebben kunnen houden. Het hout van de scheidingswand past exact bij de overige houten materialen. Het eiken hout van de scheidingswand is heel natuurlijk en van deze tijd. Doordat het hout niet helemaal egaal is maar juist de natuurlijke effecten zoals knoesten heeft behouden geeft het een hele mooie naturelle look.

Houten scheidingswand winkel

Aan de andere kant van de roomdivider is een leuk bankje geplaatst waar de klanten schoenen kunnen passen. Al met al een functionele afscheiding maar ook zeker een finishing touche en echte eyecatcher in de  winkel!

We hebben al meerdere houten roomdividers geplaatst in winkels die de functie hebben van een houten scheidingswand op maat. In dit uitgebreide blog kan je alles lezen over een houten roomdivider die we hebben geplaatst in een mooie woonwinkel.

Contact

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden voor een roomdivider in jouw winkel? Neem een kijkje op onze site of neem vrijblijvend contact met ons op via hello@houtenroomdivider.nl | 076-3031421.  Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw unieke maatwerk houten roomdivider, (bijna) alles is mogelijk!