Smalle lange woonkamer doorbreken


Een aanzienlijk deel van onze klanten heeft de vraag hoe ze een smalle lange woonkamer het beste kunnen “doorbreken” en of onze houten roomdivider daar een geschikt product voor is. In dit blog leggen we je precies uit waarom een houten roomdivider (van ons) het meest geschikte product is om een lange smalle woonkamer te doorbreken.

Veel mensen in ons land wonen in een traditioneel gebouwde woning met een plattegrond beneden zoals we die allemaal kennen. Een zitgedeelte of living, eetgedeelte en tegenwoordig vaak ook een open keuken. Vaak zijn al deze woonfuncties achter elkaar gesitueerd zodat je al snel het gevoel krijgt van een lange smalle woonkamer die je het liefst zou willen doorbreken of opdelen. Opdelen zodat elke woonfunctie meer een eigen plek in de woning krijgt. 

 

Lange smalle woonkamer doorbreken

ROOMDIVIDER TOEPASSEN IN EEN LANGE SMALLE WOONKAMER?

Het woord roomdivider zegt het eigenlijk al: dividing a room, het scheiden of opdelen van een ruimte of in dit geval het doorbreken van een smalle lange woonkamer. Een roomdivider is dus een handig interieur item of hulpmiddel om een lange smalle woonkamer te verdelen in verschillende leefruimtes met ieder een eigen functie zoals een zit of eetgedeelte. Een roomdivider creëert diepte, vermindert een gevoel van leegte en maakt van 1 grote ruimte, 2 of meer kleinere ruimtes. Wij noemen dit redefining spaces.

Roomdividers heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten die eigenlijk allemaal wel geschikt zijn om een smalle lange woonkamer te doorbreken. Je hebt roomdividers die zijn opgebouwd uit hout zoals de onze, volledig van staal of een combinatie van hout en staal met een opbergfunctie door middel van planken. Een roomdivider kan dus naast de functie van het scheiden van ruimtes ook een opbergfunctie hebben bijvoorbeeld als een gezellige boekenkast of kastenwand. Handig wanneer je weinig ruimte hebt. Ook kan een roomdivider helpen meer sfeer te brengen in een smalle lange woonkamer door het plaatsen van planten in of aan de roomdivider. Daarnaast kan je ook denken aan spiegels, schilderijen, lijstjes enz. Je ziet dat de mogelijkheden om een smalle lange woonkamer te doorbreken legio zijn en dat het zeker niet saai hoeft te zijn.

 

Lange smalle woonkamer doorbreken
Lange smalle woonkamer doorbreken

VOORDELEN VAN EEN HOUTEN ROOMDIVIDER IN EEN LANGE SMALLE WOONKAMER

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een (houten) roomdivider in een lange smalle woonkamer is het aanbrengen van structuur en een meer duidelijke scheiding van de woonfuncties. Deze woonfuncties kunnen heel divers zijn, denk bijvoorbeeld aan kinderen die TV kijken terwijl jij graag aan tafel zit met vrienden of familie. Ook het thuiswerken is tegenwoordig een hot topic. Ook koken en een open keuken zijn delen van de woning die prettig zijn om af te scheiden

Naast een functie kan een (houten) roomdivider in een lange smalle woonkamer ook een decoratieve functie hebben, een echte eye-catcher zijn of een mooi stijlvol interieur item. 

Lange smalle woonkamer doorbreken
Lange smalle woonkamer doorbreken

INTEGREREN VAN EEN HOUTEN ROOMDIVIDER IN HET INTERIEURONTWERP VAN DE WOONKAMER

Onze houten roomdividers maken we per klant volledig op maat per klant, 100% custom made en volledig vervaardigt uit de beste kwaliteit massief eiken. Het mooie van maatwerk is dat je zelf precies kunt bepalen in welke breedte en hoogte je de roomdivider wilt bestellen. Met andere woorden: wanneer je zelf een lange smalle woonkamer hebt die je wilt doorbreken, kan je bij ons precies tot op de 4cm nauwkeurig de ideale breedte voor jou op maat laten maken.

Het voordeel van onze houten roomdividers is dat ze eenvoudig zelf te plaatsen zijn door middel van de stelvoetjes aan de boven- en onderzijde. Met deze stelvoetjes klem je de roomdivider als het ware tussen de vloer en het plafond en hoef je niet te boren. Je kan er als ware mee "spelen" tot je de perfecte plek hebt gevonden in jouw lange smalle woonkamer.

Door het gebruik van de latten en de ruimte ertussen behoud je altijd op een aangename manier contact met de andere ruimte.

 

Lange smalle woonkamer doorbreken
Lange smalle woonkamer doorbreken
Lange smalle woonkamer doorbreken

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden van een massief eiken houten roomdivider in jouw woning?

Neem een kijkje op onze site voor meer blogs of neem  vrijblijvend contact met ons op via hello@houtenroomdivider.nl | 076-3031421. Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw unieke maatwerk houten roomdivider, (bijna) alles is mogelijk!