Vide houten roomdivider

Een voormalige opslag van een tuincentrum is stijlvol omgebouwd tot een prachtig appartement inclusief functionele ruimte waar bijvoorbeeld workshops kunnen worden gegeven. 

Houten roomdivider vide

Een voor ons niet alledaags project wat we samen hebben mogen doen met Jeannette Smit van ontwerpstudio Plan Smit. Op de voor foto’s zie je dat deze ruimte voorheen werd gebruikt als opslag voor het tuincentrum. Mooi om te zien hoe ruimtes een totale metamorfose ondergaan door de visie van een professionele interieurontwerper. 

Houten roomdivider vide
Houten roomdivider vide
houten roomdivider vide

Jeannette heeft ons benaderd en aan de hand van tekeningen meegenomen in haar ontwerp. Het doel van de samenwerking was een houten roomdivider te produceren in een XL-formaat van bijna 3 meter breed en 2 meter hoog (2609*2001) uitgevoerd in massief eiken. Bij breedtes groter dan >1.3 meter kiezen wij er altijd voor om 2 of meerdere delen aan elkaar te “koppelen”. Dit doen we door elke keer de buitenste lat aan de rechterzijde te verwijderen zodat de latjes symmetrisch doorlopen en je geen dubbele latten hebt in het midden. De horizontale delen koppelen we door middel van deuveltjes. In deze situatie hebben we 3 delen ongeveer 880 aan elkaar gekoppeld. 

Houten roomdivider vide
Houten roomdivider vide
Houten roomdivider vide
Houten roomdivider vide

Naast de breedte was  de hoogte en fixatie een uitdaging. We hebben er in samenspraak met Jeannette voor gekozen om de XL-houten roomdivider aan de bovenzijde te fixeren door middel van draadeinden. 

Door de XL houten roomdivider is er nu echt een ruimte gecreëerd binnen een ruimte. Op de vide is nu een slaapruimte ontstaan die door de houten roomdivider is afgeschermd van de overige ruimte maar toch een heel open karakter heeft. Naast het slaapgedeelte is er ook een keuken.  

Houten roomdivider vide

Een vide is simpel gezegd een ruimte in een gebouw / woning waar de open ruimte over meerdere verdiepingen doorloopt, dit zorgt voor ruimtelijkheid en er ontstaat extra dimensie. Het keukenontwerp in de ruimte is ook op maat gemaakt.  De vide met de houten roomdivider zorgt voor geborgenheid. Het warme hout zorgt voor een scheiding die veilig is maar ook praktisch en super mooi (onze bescheiden mening).

Mede door dit ontwerp zie je dat een houten roomdivider geschikt is voor verschillende doeleinden. De houten roomdividers die wij ontwerpen en produceren zijn altijd uitgevoerd in massief eiken en leverbaar in verschillende kleuren. 

Houten roomdivider vide
Houten roomdivider vide
Houten roomdivider vide

Jeannette Smit van Plan Smit is een gediplomeerd binnenhuisontwerper die altijd vol passie het uiterste uit een ontwerp haalt en graag met je meedenkt om ook jouw woondroom te realiseren. 

Meer info vind je op haar site: www.plansmit.nl Meer lezen over een exclusieve maatwerk houten roomdividers? Lees onze andere blogs en get inspired.  

Contact

Voor meer inspiratie over een hoge houten roomdividers, volg ons nieuws 

Neem een kijkje op onze site voor meer blogs of neem  vrijblijvend contact met ons op via hello@houtenroomdivider.nl | 076-3031421.  Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw unieke maatwerk hoge room divider, (bijna) alles is mogelijk!