Room divider Japandi stijl

Chloë en haar vriend hebben recent een room divider laten plaatsen in hun woning. In dit blog vertelt ze over de Japandi stijl en haar ervaring met de room divider.


Japandi

Daar is hij dan: onze eigen houten room divider. En wat zijn mijn vriend en ik er blij mee. 


Eindelijk konden we onze droomplek creëren. Geen huurbaas meer die zei wat wel en niet mocht  en dus gingen de remmen los. We wisten meteen wat we wilden: een minimalistische inrichting met Japanse en Scandinavische invloeden, ook wel bekend als Japandi. Een stijl van eenvoud met een mix van strakke, maar ook organische vormen.

Room divider
Room divider

Droomreis naar Japan

Al jaren zijn we fan van deze woonstijl. Helemaal toen we eind 2019 eindelijk onze droomreis maakten naar Japan. We trokken drie weken lang door het land met de Shinkansen, de Japanse  sneltrein met snelheden tot 320 kilometer per uur. Van Tokyo en Kyoto tot kunsteiland Naoshima  en de Japanse Alpen. Het ene na het andere indrukwekkende landschap trok aan ons voorbij. We genoten enorm van de cultuur, de mensen, de natuur en de architectuur. Al snel werd duidelijk dat  Japan een land is van uitersten, waarin eeuwenoude tradities hand in hand gaan met de moderne cultuur. Dít gevoel wilden we in ons nieuwe huis terug laten komen. 

Room divider
Room divider

Designer items

Onze inrichting was voor ons alles behalve dat en dus maakten de IKEA-meubels plaats voor een aantal moderne designitems die bovenaan de wishlist stonden. Van Hay  tot Nooma, Ferm Living, Kristina Dam, Snow Peak, Tylko en Vitra. Stuk voor stuk vonden de meubels en accessoires een mooie plek in ons huis. 

Room divider
Room divider

Eye-catcher

Toch ontbrak er nog iets. Iets authentieks wat onze woning karakter zou geven. In de eethoek was nog ruimte voor die ene eyecatcher: een room divider. Ook dat stond hoog op ons lijstje sinds we het veel zagen in Japan. De Japanners zijn namelijk erg gesteld op hun privacy en dat doen ze onder andere door wanden te plaatsen in bijvoorbeeld restaurants. Zo’n room divider zou ook zeker niet misstaan in ons interieur en dus sloegen we aan het Googlen. We kwamen al snel de houten room divider tegen. Precies wat we in ons hoofd hadden. Doordat je er ook nog eens doorheen  kan kijken, verlies je geen daglicht. Win-win! En dus werd de wand niet lang erna besteld. “Als je erover nadenkt, beslis dan. Als je hebt besloten, denk er dan niet meer over na”, zoals ze in Japan wijselijk zeggen. 

Room divider

Accent

Zo kwam het moment dat de houten room divider een paar maanden later klaar lag om af te  halen. Eenmaal thuis konden we niet wachten om het uit te pakken en te plaatsen. Wat was de wand mooi! Het gaf onze eethoek en de keuken net dat extra accent wat we zochten. 

Room divider
Room divider

Wabi Sabi

Elk latje is anders, maar samen vormen ze een sereen geheel. Het vakmanschap waarmee het gemaakt is, straalt er echt vanaf. Zo zijn de nerven van het massief eikenhout goed zichtbaar, inclusief een donker plekje hier en een kringetje daar. En dat is precies wat ons interieur nodig had en wat wij ook zochten. Schoonheid vinden in de kleine imperfecties. Wabi Sabi zoals de Japanners dat noemen.  We hebben dus niet alleen een prachtig, tijdloos interieur item in huis gehaald, maar voor ons gevoel ook een stukje Japan. Het huis wordt ineens een thuis… 


Arigato! ありがと


Chloë Alyshea, Jordi Bombeeck en Yoji

Contact

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden van een room divider

Neem een kijkje op onze site of neem vrijblijvend contact met ons op via hello@houtenroomdivider.nl | 076-3031421.  Wij helpen je graag verder bij het realiseren van jouw unieke maatwerk room divider, (bijna) alles is mogelijk!